HDP HEYETİNDEN CHP GENEL MERKEZİNE KAYYUM ZİYARETİ

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli , TBMM Başkanvekili Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ile Tunceli Milletvekili Alican Önlü CHP Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Diyarbakır,Van ve Mardin

27.08.2019 07:55:36 0
HDP HEYETİNDEN CHP GENEL MERKEZİNE KAYYUM ZİYARETİ

 HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli , TBMM Başkanvekili Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ile Tunceli Milletvekili Alican Önlü CHP Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Diyarbakır,Van ve Mardin illerine yapılan Kayyum atamalarını görüştü.

 

Görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç eşlik etti.

 

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan HDP   HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli ,  Bu darbelere son verebilmenin yolu her şeyden önce emek ve demokrasi mücadelesini yükseltmekten geçiyor. Bugün Türkiye’de yaşanan zulüm ve şiddetten en fazla payı belki de emekçiler alıyor. Hatta Toplu İş Sözleşmesi denilen bir tiyatroya tanıklık ediyoruz. Kamu emekçilerinin hakkının nasıl gasp edildiği gözümüzün önünde, hepimiz buna tanıklık ediyoruz. Bu ilk defa olmuyor. Uzun yıllardır bu şekilde devam ediyor. Bugün Türkiye’de yoksulluk sınırı 7 bin liraya yaklaştı, kamu emekçilerine yüzde 3-4 zam teklif ediliyor. Neden? Bütçe yama tutmuyor. Artık bütçe Saray tarafından gasp edilmiş, savaşa ayrılıyor. Cumhurbaşkanı soruyor, "Bir mermi kaç para" diye. Aslında bu bütçe hakkımızın gasp edilmesidir. Neden? Çünkü emekçiye, halka ayrılacak bir bütçe kalmamıştır. Savaşı, yolsuzlukları finanse etmeye ayırdıkları bütçe kalmıştır.

 

Bu kayyım gaspları da aynı bütçenin gaspı gibidir. Yerelde halkın haklarını gasp eden bir anlayıştır. Yine her şey toplumun gözü önünde tezahür ediyor. Neden kayyım atandı? Bu sorunun yanıtını en iyi ifade eden şeylerden bir İçişleri Bakanı’nın, Cumhurbaşkanı’nın aldığı hediyelerdir. Kayyımların yolsuzluklarıdır. Bunlar halkın hakkıdır. Halka ait kaynakların nasıl gasp edildiğinin bir fotoğrafıdır. Haklarımızın gasp edilmemesi için tüm Türkiye'de emekçiler, kadınlar, bütün kesimler yan yana gelmelidir. Bir demokratik anayasa mücadelesi vermeli, bir yargı bağımsızlığı mücadelesi vermelidir.''dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00