Tarih: 30.07.2015 09:35

HDP`Lİ ASLAN,KUMRU ÖĞRETMENİ MECLİSE TAŞIDI

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın geçen sene Yüksekova'da bir kazada sakatlanıp tedavi bekleyen Kumru Konak öğretmen hakkında verdiği soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından anayasanın 98. ve iç tüzüğün 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                                      Mehmet Ali ASLAN

                                                                                                      Mardin Milletvekili

 

Geçen yıl  8 Haziran 2014 tarihinde  Yüksekova’da 30 yaşındaki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak evinde uyurken, yan taraftaki inşaatın 4'üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, binanın duvarının çökmesi ile  birlikte çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kaldı. Çöken duvarın ve harcın altında kalan Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van'daki  özel bir hastaneye kaldırıldı. Beyni bir süre oksijensiz kalan Konak, daha sonra ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Geçirdiği talihsiz kaza sebebi ile bilinci kapalı olan yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren Kumru, Ege Üniversitesi'nde gördüğü tedavinin ardından yapılacak bir şey kalmadığı sebebi ile evine gönderildi. Kumru'nun evine gönderilme sebebi olarak ise, Türkiye'de bilinci kapalı hastalar için fizik tedavi olanağı bulunmadığı ortaya çıktı.

Van’da özel bir hastanede, ardından da Ege Üniversitesi’nde yattı. Ancak bu üç hastanede de tedavisi mümkün olmadı. Üstelik Ege Üniversitesi ‘Türkiyede tedavi olamaz’ raporu hazırladı.

Raporda Almanya’daki Kliniken Schmıeder Neurogisches Fach-und adında bir rehabilitasyon Merkezi’nde 6 ay tedavi görmesi gerektiği Sağlık Bakanlığı’na sunuldu, ancak bakanlıktan ret cevabı geldi. Kumru öğretmenin bu durumu ile ilgili haber 18 Temmuz 2015 tarihli, BirGün gazetesinde de yer almıştır.

Bu bağlamda;

1 – Bakanlığınızın “Türkiye’de tedavi olamaz” raporu olan bir hasta için neden tedavi imkanı sağlanmıyor?

2 – Kumru Konak’ın ve benzeri hastalıkların tedavi edilebileceği bir rehabilitasyon merkezi neden açılmıyor?

3 – Bakanlığınızın teknik alt yapısı tedaviye yetersiz kalmasının sebebi nedir?

4 – Bakanlığınızın Kumru öğretmeni tedavi edecek imkanı olmadığı halde, yurtdışında tedavi olabileceği bir rehabilitasyon merkezine neden göndermiyor?

5 – Bakanlığınız Kumru öğretmeni ölüme mi terk ediyor? 

6 – Kumru öğretmenin geçirdiği her dakika onun aleyhinde işlerken bakanlığınız bu duruma sessiz mi kalacak?

7 – Bakanlığınız insan hayatını bu kadar ucuz mu görüyor?

8 – Bakanlığınızın kendi vatandaşlarını tedavi edecek imkandan yoksun mudur ?

9-Bakanlığınıza ayrılan bütçede yurt dışı tedavi yönetmeliği kimleri kapsıyor ?

10- Yurtdışı tedavi bütçesi nereye, nasıl harcanıyor?

11 –   Bakanlığınız Türkiyede “Bilinci kapalı hastalar” için neden bir fizik tedavi merkezi açmıyor?

12- Kumru Konak öğretmenin sağlık durumunda Türkiyede kaç hasta var ?

13-Kumru Konak durumundaki insanlarımız da Türkiyede tedavisi mümkün olmadığından yurtdışına gönderilmeyip ölüme mi terkediliyor ?

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —