HDP`Lİ BAYÜLKEN``TEHDİTLERLE BİR ÇÖZÜME ULAŞILAMAZ``

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis`te basın toplantısı düzenledi.Baluken, bir soru üzerine parti kapatmanın "ucuz tehdit" olduğunu ve geçmişte defalarca denenmesine rağmen bir çözüm sağlamadığını belirterek, Meclisten milletvekillerinin atılmasın

Siyaset 29.12.2015 09:34:28 0
HDP`Lİ BAYÜLKEN``TEHDİTLERLE BİR ÇÖZÜME ULAŞILAMAZ``

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Baluken, hükümete diyalog ve müzakere kanallarını açması çağrısında bulunurken, kendilerinin sorunu masada çözmeye hazır olduklarını bildirdi. 

Baluken, bir soru üzerine parti kapatmanın "ucuz tehdit" olduğunu ve geçmişte defalarca denenmesine rağmen bir çözüm sağlamadığını belirterek, Meclisten milletvekillerinin atılmasının sorunları çözmediğini söyledi. 

Terörle ilişki meselesinde AK PARTİ ve MHP'nin kendi konumuna bakması gerektiğini ifade eden Baluken, "BM tarafından hazırlanan ve yakında kamuoyuna açıklanacak olan terör örgütleri listesi açıklandığı zaman bu konuda kendileri çok rahat olamayacak. Terörü desteklemek konusunda AKP'nin ve MHP'nin karşılaşacağı durum bizim subjektif görüşlerimiz değil, uluslararası tartışmalarla şekillenecek olan evrensel listeler olacak. Kendilerini zor günler bekliyor" iddiasında bulundu. 

Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeyi iptal etmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Davutoğlu'nun randevu talebinin ardından olumlu yaklaşımlar nedeniyle beklentinin yüksek olduğu bir dönemde randevunun iptal edilmesini "siyasi yanlış karar" olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Baluken, "Gruptaki kaçak çay kadar son derece basit polemik aramaya gerek yok. Sanırım saraydaki beyaz çay bu randevunun iptaline neden olmuş olabilir" diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00