HDP`Lİ DORA ``SÜRYANİ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ``İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİKLERİNİ AÇIKLADI

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinden lisans düzeyinde öğrenci kabul edecek "Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü"nün açılması için TBMM Başkanlığı`na kanun teklifi

Mardin 10.03.2016 09:33:20 0
HDP`Lİ DORA ``SÜRYANİ DİLİ VE EDEBİYATI  BÖLÜMÜ``İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİKLERİNİ AÇIKLADI

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinden lisans düzeyinde öğrenci kabul edecek "Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü"nün açılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdiklerini söyledi. 

Süryanice'nin tarihini anlatan Dora, Süryanilerin hukuki mücadelelerin ardından İstanbul'da okul açabildiğini ve eğitim vermeye başladığını söyledi. 

Gazetecilerin, Avrupa Birliği ile yapılan görüşmeleri sorması üzerine Dora, mültecilerin pazarlık konusu yapıldığını ileri sürdü. Dora, "Biz AB'yi çok önemseyen bir partiyiz. Mültecilerin pazarlık olmasını insan hakları anlamında doğru bulmuyoruz. AB ve Türkiye'nin samimi olmaları gerektiğine inanıyoruz. AB'nin değerleri bizim için çok önemlidir" dedi. 

Mecliste 4 partinin olduğunu ve kendilerinin bütün milletvekillerini Türkiye'nin milletvekili olarak gördüklerini vurgulayan Dora, "Bu dokunulmazlık konusu şantaj aracı olarak kullanılmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bütün milletvekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız. Buna yanaşmıyorsunuz, hakkında fezleke bulunan bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını Meclise getirin. Biz olumlu yanıt veririz" değerlendirmesinde bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00