HDP`Lİ GÜNEYLİ`DEN NUSAYBİN AÇIKLAMASI

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli yaptığı yazılı açıklamada:``Cizre?de, Bismil?de yaşatılanlar şimdi de Nusaybin?de yaşatılmak isteniyor?.``Dedi.

Mardin 2.10.2015 10:02:54 0
HDP`Lİ GÜNEYLİ`DEN NUSAYBİN AÇIKLAMASI

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli yaptığı yazılı açıklamada:''Cizre’de, Bismil’de yaşatılanlar şimdi de Nusaybin’de yaşatılmak isteniyor….''Dedi.

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneylinin yaptığı yazılı basın çıklaması şöyle:

''Mardin ili Nusaybin ilçesine bağlı Girêmîra (Girmeli), Marînê (Eskihisar), Tilminarê (Tepeüstü) ve Mendikanê (Kayadibi) mahallelerinde “sokağa çıkma yasağı”nın ilan edilmesinin ardından bu dört mahallenin etrafında sıralandığı Bagok Dağı’na havan topları yağdıran askeriye, "Pakrewangeha Egît Suruç ve Ayten Tekin Şehitliği"nde canlı kalkan eylemini sürdüren HDP ve DBP yöneticilerin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına almıştır. Mardin Valiliği tarafından bu kez de ilçe merkezi için saat 19.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmiş, Mardin ve Kızıltepe'den ilçeye çok sayıda polis ve özel harekat timleri sevk edilmiş; ilçe, zırhlı araçlarla abluka altına alınmış, Nusaybin Demiryolu bölgesine iş makinesiyle giren polis ekipleri, cadde ve sokaklarda bulunan ve ekmek için kullanılan tandırları yıkmıştır. Yenişehir, Abdulkadir Paşa ve Kışla mahallelerinden silah sesleri gelirken, Nusaybinliler de tencere-tava çalarak, yasağa karşı sokağa çıkma çağrıları yaparak yasağı protesto etmektedirler.  Cizre ve Bismil’de yapılan insanlık dışı, ölüsüyle dirisiyle topyekun katliam girişimi bu kez de Nusaybin’de hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu vahşet girişimine basının ve kamuoyunun sessiz kalmaması gerekmektedir.

Nusaybin’e ses ver!''

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07