HDP`li Toğrul BES üyelerinin KHK ile ihraç edilmesini Bakan Müezzinoğlu`na Sordu

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Sn. Mahmut TOĞRUL, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyelerinin KHK ile ihraç edilmesini meclis gündemine taşıdı.

12.01.2017 14:52:02 0
HDP`li Toğrul BES  üyelerinin KHK ile ihraç edilmesini Bakan Müezzinoğlu`na Sordu

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Sn. Mahmut TOĞRUL, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyelerinin KHK ile ihraç edilmesini meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından cevaplandırılması üzerine şu soruları sormuştur; 

 

-  Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyelerine yönelik, bu güne kadar adli ve idari herhangi bir soruşturma var mıdır? Eğer varsa bu soruşturmalar nelerdir? Eğer yok ise, mesnetsiz bir şekilde ve asılsız iddialar ile bu kişiler neden ihraç edilmektedir?

- Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde ihraç edilen 7 kişinin, hangi gerekçeyle ihraç edildiğine dair, yazılı veya sözlü bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmamış ise bu kişilerin neden ihraç edildiğine dair hukuksal bir hakkı olan bilgilendirme hakkı ihlal edilmiş olmuyor mu?

- Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan ihraç etmiş olduğunuz, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyelerini görevlerine iade etmeyi düşünüyor musunuz?

Muhalif görülen kamu emekçilerine yönelik başlatılan bu “cadı avı” kim ya da kimlerin talimatı ile başlatılmıştır??" dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19