HDP`Lİ VEKİLDEN FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN ŞOV

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf`te kayaların yıkımını protesto etmek için kendini tarihi mekanda bir kayaya zincirledikten sonra verdiği pozlar tartışma yarattı.

Gündem 21.08.2017 23:44:58 0
HDP`Lİ VEKİLDEN FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN ŞOV

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf'te kayaların yıkımını protesto etmek için kendini tarihi mekanda bir kayaya zincirledikten sonra verdiği pozlar tartışma yarattı.

 

 

Şov Meraklısı olan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan 2010 Yılında da Mıhellemi Derneği Başkanı iken  , Michael Jackson için 1 hafta süren anma etkinlikleri düzenleyerek,5 Dilde Mevlit okutmuş ve günlerce ulusal ve yerel basında yer almıştı.

 

Hasankeyf'te  kendini zincirleyerek Basını çağıran HDP  Milletvekili  Mehmet Ali Aslan'a en büyük tepkiyi PEN Üyesi Kürt Yazar Bülent Tekin göstererek,HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan'a yönelik olarak yaptığı yazılı açıklamada  :

 

''İnsanlığın 12.000 yıllık mirası olan Hasankeyf'e yaklaşım biçimi çok tehlikeli bir zihniyet meselesidir, kabul edilemez... 

Hasankeyf'i böylesine tarihten silen idareci ve zihniyetlerin iç hukuk ve evrensel hukuk tarafından yargılanmaları gerekir. Hasankeyf kayalıkları şov alanı da değildir.

 

Mücadele edemeyenler, hakikati anlatamayanlar şovla bu işi kotaramazlar. Hasankeyf kayalıklarına kahramanlar zincire vurulur. Kimse mitolojik kahramanları şov malzemesi olarak kullanmasın. Hasankeyf kayalıklarına bir kahramanmış gibi kendini zincire vuran milletvekili ancak şov yapmış olabilir. Bundan kendine bir pay çıkartma düşüncesi yatmış olabilir. Esas olan Hasankeyf tarihini yerle bir etme zihniyetine karşı çıkmaktı. Halkı bu konuda bilinçlendirmekti. İş bitmiş şov yapılıyor.

 

Şovmenlik gülünç olmadan öteye gitmez. Hasankeyf kayalıklarına şov yaparak zincire vurulma şovmenliğine soyunmak Kürt kültürüne ve tarihle dalga geçme anlamındadır. Ayıptır! Mücadele edilmediği için tarihten siliniyor. Bu hareketi sırf bir HDP'li yaptı diye methiyeler düzemem. Benim test ettiğim samimiyet düzeyidir. Şovları sevmiyorum. Hasankeyf’in tarihten silinmesine hepimiz, herkes karşı çıkmalıdır. Bu söylediklerim benim kişisel kanaatimdir. ''Diyen Bülent Tekin, HDP  Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ı kınayarak ucuz Kahramanlık peşinde koşturmakla suçlamıştı.

 

HDP Milletvekili Mrehmet Aslan gelen tepkiler üzerine sosyal Medya hesabından yayınladığı bazı resimleri hesabından sildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07