HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ATALAN,NUSAYBİN İLÇESİNİN ŞANTİYE ALANINA ÇEVRİLDİĞİ GEREKÇESİ İLE SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan tarafından, Mardin BB`si tarafından Nusaybin?de başlatılan altyapı çalışmalarının her yeri şantiye alanına çevirdiği çalışmaların çok ağır ilerlemesi sebebiyle kullanılamaz halde olan birçok yol`un hayatı olumsuz etkil

Mardin 28.09.2017 11:18:42 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ATALAN,NUSAYBİN İLÇESİNİN ŞANTİYE ALANINA ÇEVRİLDİĞİ GEREKÇESİ İLE SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP Mardin Milletvekili  Ali Atalan tarafından, Mardin BB'si tarafından Nusaybin’de başlatılan altyapı çalışmalarının her yeri şantiye alanına çevirdiği çalışmaların çok ağır ilerlemesi sebebiyle kullanılamaz halde olan birçok yol'un  hayatı olumsuz etkilediği gerekçesiyle İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM’ye  yazılı  soru önergesi  verdi.

 

HDP Milletvekili Ali Atalan tarafından TBMM'ne verdiği önergesinde ,  Hükümet, Mardin Valiliği ve kayyum atanmış Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli olarak, Nusaybin’de başlatılan altyapı çalışmaları her yeri şantiye alanına çevirmiş, çalışmaların çok ağır ilerlemesi sebebiyle kullanılamaz halde olan birçok yol hayatı olumsuz etkilemiştir. Yoğun tozdan dolayı görünmeyen sokaklarda çocuklar başta olmak üzere birçok kişinin enfeksiyon kaptığı belirtildiği iddia edilen Önergesinde     

 Ali Atalan tarafından sorulan , sorular ise şu şekildedir:

 


1)   Yurttaşların yaşamını olumsuz yönde etkileyen ve sağlık açısından ciddi sorunlara sebep olan altyapı çalışmaları ne zaman bitirilecektir? 
2)   Çalışma yapılan caddelerde yeteri kadar güvenlik önlemi alınmadığı doğru mudur? Kazaların yaşanmaması için gerekli önlemler alınacak mıdır?
3)   Altyapı çalışmaları süresince yaşanacak elektrik ve su kesintilerinden dolayı halkın mağdur olmaması için nasıl bir çalışma planlanmıştır?
4)   Kazı çalışmaları süresince yoğun tozdan kaynaklanan solunum yolları rahatsızlıkları başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkları ve enfeksiyonları engellemek için ne gibi önlemler alınmıştır?
5)   Farklı gerekçelerle kesilen elektrik cezalarının sebebi nedir?
6)   Altyapı çalışmaları süresince elektrik-su kesintilerinden dolayı mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07