HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ EBRU GÜNAY ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEKİ ``GENÇ KAFE``YE ASILAN AFİŞİ TBMM`YE TAŞIDI

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay Artuklu Üniversitesi`nde Bulunan Genç Kafe`ye Asılan ?Ahlak Kuralları? Afişi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştirir ve kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olur.``Diyerek TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi i

17.12.2019 10:05:01 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ EBRU GÜNAY ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEKİ ``GENÇ KAFE``YE ASILAN AFİŞİ TBMM`YE TAŞIDI

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay Artuklu Üniversitesi'nde Bulunan Genç Kafe'ye Asılan “Ahlak Kuralları” Afişi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştirir ve kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olur.''Diyerek TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile konuyu Meclise taşıdı.  

Resim

 

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay Twıter hesabından yaptığı paylaşımda Artuklu Üniversitesi nde bulunan ve Gençlerin gittiği ''Genç Kafe'' girişine asılan Afişte''Genel Ahlak kurallarına uymayan öğrencilerimizin kafeye girişi yasaklanacaktır. ''yazılmasının  cinsiyet eşitsizliğine yarattığını belirterek,konuyla ilgili hazırladığı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru Önergesinde şu soruları sordu;

 

''Artuklu Üniversitesi kampüsünde bulunan Genç Kafe'ye “Ahlak Kuralları” adı altındaki afiş kim tarafından asılmıştır?

- Üniversite kampüsünde bulunan bir kafeye asılan söz konusu afişle amaçlanan nedir ve bahsedilen “Ahlak Kuralları” nelerdir?

- Kadın öğrencileri uyaran kafe işletmecisi hakkında gerekli işlem başlatılacak mıdır?

- Üniversitelerde, yurtlarda ve okullarda uygulanan bu tür kurallar ve bu yaklaşım toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yaratan, pekiştiren ve büyüten bir durum değil midir? Bakanlığınız toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek amacıyla ne tür çalışmalar yapmaktadır?

- Kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olacak bu afişin toplatılması için atacağınız adımlar nelerdir?

 

TBMM Başkanlığına hitaben MEB Ziya Selçuk tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesini Twıter  hesabından da paylaşan Günay, “Artuklu Üniversitesi’nde Bulunan Genç Kafe’ye Asılan “Ahlak Kuralları” Afişi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştirir ve kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olur” iddiasında bulundu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00