Her 3 Kadından Birinde İdrar Kaçırma Var

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları ile üroloji uzmanları Adana'daki çalıştayda önemli bir halk sağlığı sorunu olan idrar kaçırma ve rahim sarkması sorunlarında güncel tedavi ve ameliyat yöntemlerini tartıştı.

Sağlık 29.09.2014 15:33:18 0
Her 3 Kadından Birinde İdrar Kaçırma Var

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları ile üroloji uzmanları Adana’daki çalıştayda önemli bir halk sağlığı sorunu olan idrar kaçırma ve rahim sarkması sorunlarında güncel tedavi ve ameliyat yöntemlerini tartıştı.

Güncel teorik bilgiler ve interaktif operasyon sunumların yapıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği ve Ürojinekoloji Derneği ile birlikte düzenlenen Adana Ürojinekoloji Çalıştayında ameliyathanede yapılan ürojinekolojik ameliyatlar konferans salonuna canlı olarak aktarılarak, katılımcılara en son ameliyat teknikleri gösterildi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, günümüzde her 3 kadından birinde rastlanan bir durum olan, kadınların dile getirmekten ve tedavi için hekime gitmekten son ana kadar kaçındığı şikayetlerin başında idrar kaçırma ve rahim sarkması olduğunu ifade etti. Demir, “Hastalarımızın bu konuda yaşadıkları birçok sıkıntıya Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ve üroloji uzmanlarının tanık olduklarını” sözlerine ekledi.
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi ve Ürojinekoloji Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. A. Akın Sivaslıoğlu ülkemizin değişik kentlerinde bu tür çalıştaylar düzenleyerek özellikle kadın doğum, ürolog ve genel cerrahi uzmanlarının güncel bilgi ve operasyon tekniklerini tanımalarına katkı sağladıklarını ifade etti. Özellikle ülkemizdeki kadınların doğurganlık hızı düşünüldüğünde ciddi bir sorunla karşı kaşıya olduğuna vurgu yapan Dr.Sivaslıoğlu; önümüzdeki 30 yıl içerisinde ülkemiz kadın nüfusundaki ‘yaşlanma hızı’ verileri gözönüne alındığında ‘pelvik taban rahatsızlıklarına’ bağlı sağlık sorunlarının ve harcamalarının sağlık ekonomisine ciddi bir yük getireceğini söyledi.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde Doç. Dr. Eray Çalışkan ve Doç. Dr. Akın Sivaslıoğlu tarafından gerçekleştirilen idrar kaçırma ve rahim sarkmasına yönelik 6 ameliyat hastane konferans salonuna eş zamanlı olarak aktarılarak katılımcıların bilgi alışverişinde bulunmasına olanak sağladı. Doç. Dr. Esra Saygılı Yılmaz çalıştayda opere edilen hastaların 2’sinin ertesi gün diğer 4’ünün ise operasyon sonrası ikinci günde sorunsuz bir şekilde evlerine taburcu edildikleri söyledi.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan eğitim ve bilimsel toplantılara kapılarının açık olduğunu, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33