``HER BEBEĞE BİR FİDAN`` KAMPANYASI

Lokman Hekim Hastaneleri'nde dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikilecek ve anne-babalara günün anısına fidan sertifikası verilecek.

Sağlık 27.02.2014 21:00:37 0
``HER BEBEĞE BİR FİDAN`` KAMPANYASI

Lokman Hekim Hastaneleri, ‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ kampanyasıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında

 

Lokman Hekim Hastaneleri’nde dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikilecek ve anne-babalara günün anısına fidan sertifikası

 

verilecek.
‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ projesi ile doğum yapan annelere çiçek getiren yakınlarının da fidan dikmeye teşvik edilmesi ve çevre bilincinin arttırması hedefleniyor.

            Lokman Hekim Hastaneleri ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ kampanyası Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde başlatıldı.
Başhekim Yardımcısı Dr. Kemal Kartal ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği personeli, Sincan Hastanesi’nde doğum yapan Şahika Kayhan ve Nilay Kapucu isimli çiçeği burnunda iki anneyi odalarında ziyaret ederek, sembolik fidan ve fidan kartlarını hediye etti. 
Minik bebekleri ve eşleriyle birlikte hastane yönetimini ağırlayan anneler, bu güzel sürpriz karşısında büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşadılar.
Proje kapsamında bir yıl boyunca Lokman Hekim Hastanelerinde doğacak  bebekler için iki bin fidanın dikilmesi hedefleniyor.

HASTALARA ÇİÇEK YERİNE FİDAN KARTI
‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ kampanyası kapsamında ayrıca hasta yakınları, hastaneye çiçek getirmeleri yerine fidan dikme alışkanlığına teşvik edilecek.
Kampanya ile hasta ziyaretine gelen vatandaşlar hastalara çiçek, yiyecek-içecek gibi ürünleri getirmek yerine, Lokman Hekim Hastaneleri’nden 10 lira karşılığında satın alabilecekleri fidan kartlarını hediye edebilecekler. Fidan kartlarının üzerinde hastaların ismi yer alacak. Bu yolla bağışlanan fidanlar ÇEKÜD tarafından hastanın ismine özel dikilecek. ÇEKÜD, arzu edildiğinde fidanların dikim yeri ve zamanı hakkında vatandaşları bilgilendirilecek.

GÜVENDİ: HER BEBEĞİN DİKİLİ BİR AĞACI OLACAK
Lokman Hekim Hastaneleri Genel Müdürü İrfan Güvendi projeyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin yanısıra sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirterek, ‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ kampanyası ile artık Lokman Hekim’de dünyaya gelen tüm bebeklerin dikili bir ağacı olacağını kaydetti.
Güvendi, proje kapsamında Lokman Hekim Hastaneleri’nde dünyaya gelen bebekler adına fidan dikileceğini ve fidan sertifikalarının ebeveynlerine hediye edileceğini belirtti. Yıllardır süregelen, insanların çevreye yaptığı olumsuz etkilerini bir nebze olsa da azaltmak ve doğa ile insan arasında bozulan dengenin yeniden kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla ‘’Her Bebeğe Bir Fidan’’ kampanyası başlattıklarını anlatan Genel Müdür Güvendi, şunları söyledi: ‘’Doğum yapan annelere ve bebeklerine çiçek getiren hasta yakınlarının fidan dikmesini teşvik etmek, fidan sertifikası hediye ederek hastalarımıza verdiğimiz değeri hissettirmek ve çevreye verdiğimiz önemi göstererek bu anlamda ‘yeşil bilincini’ artırmak için bu kampanyanın çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Projedeki bir önemli hedefimiz de toplumun çiçek tüketimden fidan üretimine yani fidan dikimi alışkanlığına doğru yönlendirilmesidir. Daha yeşil, daha çok ağacın olduğu bir ülkenin oluşmasına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bizlere.’

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07