Her müşteri, bir fidan

Başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi olan ortakdolap.com'da, alınan her bir parça giysi, çanta, ayakkabı ya da aksesuar, doğaya bir fidan olarak geri dönüyor. Üstelik alınan her ürün, aynı zamanda tamamen ‘yeniden kazanım' sağlıyor.

Gündem 2.12.2013 14:30:43 0
Her müşteri, bir fidan

Başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi olan ortakdolap.com’da, alınan her bir parça giysi, çanta, ayakkabı ya da aksesuar, doğaya bir fidan olarak geri dönüyor. Üstelik alınan her ürün, aynı zamanda tamamen ‘yeniden kazanım’ sağlıyor.  

 Ortak Dolap, tüketim çılgınlığının, dünyayı böylesine tehdit ettiği günümüzde,  kulağa daha da hoş gelen bu sorumlu yaklaşımı, hem de alışveriş yaparken her müşterisine sunuyor.  

 Bir yıl önce ikinci el giysi ve eşyaları değerlendirmek amacıyla kurulan ortakdolap.com internet sitesi, tek tek her müşterisi için bir fidan dikerek bu hayali gerçek kılıyor. Tamamı ‘yeniden kazanım’ olan ürünleri barındıran sitede alışveriş yaparken, aynı zamanda her açıdan kişisel bir sosyal sorumluluk projesi de yürütülmüş oluyor. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk herkese hitap eden ortakdolap.com’da; her türlü ikinci el giysi, eşya, aksesuarın yanı sıra lüks markaları ve vintage ürünleri de yer alıyor.

 “Yakın çevremizden başlayarak farkındalıklarımızı arttırmalı, doğadan aldıklarımızı bir şekilde doğaya geri vermek adına hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” vurgusunu yapan ortakdolap.com’un kurucusu Özlem Ünal, “Gelişmiş ülkelerde bu farkındalıkla yetişen kişiler, ‘ikinci el’ kültürüne sahip çıkarak, yaşamlarını sürdürüyorlar. Ancak bizim kültürümüzde, ikinci el farklı algılanıyor; ‘başkasının eskisi’ olarak değerlendiriliyor. Alım gücü yerinde olan tanıdığımız hemen herkes, ikinci ele bu gözle bakıyor” şeklinde konuştu. Oysa “Var olan tüketim çılgınlığına bir son vermeliyiz, nereye kadar?” diye düşünmenin tam zamanı olduğunu belirten Özlem Ünal, “Üstelik söz konusu olan; bizi kendilerinde yaşatacak çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız dünyamızken” diyor ve ekliyor “Ortak Dolap’ın her müşterisi, herhangi bir zaman ya da sayı sınırlaması olmaksızın, bu sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olacaktır” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00