HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM VAKFI İLE GAVİ KALKINMA FONUNDAN SAĞLIK VE EĞİTİM HİZETLERİNE DESTEK SÖZÜ

Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı ve Gavi, Katar Kalkınma Fonu'nun Desteğiyle Marjinalleştirilmiş Topluluklardaki Yaşamları Dönüştürmek İçin Eğitim ve Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Sözü Verdi

Gündem 2.01.2024 19:35:00 0
HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM VAKFI İLE GAVİ KALKINMA FONUNDAN SAĞLIK VE EĞİTİM HİZETLERİNE DESTEK SÖZÜ


02 Ocak 2024 (Doha, Katar) – Küresel bir eğitim kurumu olan Education Above All Foundation (EAA) ve Aşı İttifakı Gavi, Katar Kalkınma Fonu (QFFD) tarafından desteklenen bir ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Anlaşma, dünyanın en dışlanmış topluluklarından bazıları arasında eğitim ve aşılama faaliyetleri genelinde işbirliğini artırmayı amaçlıyor. Ortaklık, 2021'den 2025'e kadar olan dönemi kapsayan ve toplam 10 milyon ABD Doları tutarında bir taahhütle QFFD taahhüdüyle desteklenmektedir. İmzalanan anlaşma, EAA projelerinin uygulandığı Pakistan ve Bangladeş gibi düşük gelirli ülkelerde okul dışındaki çocuklara ve topluluklarına ulaşmak için EAA ile Gavi arasındaki iş birliğini teşvik ediyor.

 

Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı Dış İlişkiler Direktörü Bayan Leena Al Derham şunları söyledi: "Bu tören sadece işbirliğimizin resmileştirilmesi değil, aynı zamanda milyonlarca çocuk için daha parlak bir gelecek yaratma yönündeki ortak kararlılığımızın yeniden doğrulanmasıdır. Gavi ile geleneksel çerçevelerin ötesine geçerek eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını aynı anda karşılamaya yönelik yenilikçi bir yaklaşımı teşvik ediyoruz."

 

İşbirliği, Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, özellikle SDG3 (İyi Sağlık ve Refah) ve SDG4 (Nitelikli Eğitim) ile uyumludur. Sağlıklı çocukların eğitime kaydolma ve eğitim fırsatlarından yararlanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu kabul ederek sağlık ve eğitimin karşılıklı bağımlılığını vurgulamaktadır.

 

Bayan Marie-Ange Saraka-Yao, bu ortaklığın çok sektörlü yapısına dikkat çekerek, bunun eğitim ve aşılama girişimlerinin entegrasyonunun toplulukları nasıl dönüştürebileceğinin bir örneği olduğunu ve ortaya çıkan sinerjinin, özellikle kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimin olduğu bölgelerde çok önemli olduğunu belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19