``HİLAL GAZETESİ KÖPRÜ OLACAK``

Kürdistan medyasında yeni bir ses olarak ortaya çıkan Hilal Gazetesi, bölge ve komşu ülkeleri arasında diyalog ve barış köprüsü olmayı ve aynı zamanda Türkmen toplumu ile bölgedeki milletler arasında diyalog zemini oluşturmayı ayrıca bölge ile Türkiye ara

Gündem 12.11.2013 21:21:34 0
``HİLAL GAZETESİ KÖPRÜ OLACAK``

Kürdistan medyasında yeni bir ses olarak ortaya çıkan Hilal Gazetesi, bölge ve komşu ülkeleri arasında diyalog ve barış köprüsü olmayı ve aynı zamanda Türkmen toplumu ile bölgedeki milletler arasında diyalog zemini oluşturmayı ayrıca bölge ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da mesafe alması için çalışmayı hedefliyor. 

Hilal’in İmtiyaz Sahibi İmdat Bilal, gazetenin misyon ve hedeflerini okuyucularla paylaştı.

Hilal: Gazetenizin Irak Kürtdistan Bölgesinde bu dönemde hayata geçmesinin nedeni nedir?

İ. Bilal: Dünyamızın barışa, kardeşliğe, birlikte yaşamaya ve huzura en çok bugün ihtiyacı var. Kürdistan bölgesinde yaşayan farklı milletler özellikle Türkmen ve Kürtler arasındaki kardeşliği pekiştirerek bölge ile Türkiye arasındaki siyasi,sosyal ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi için çalışmak istiyoruz. Hedefimiz birbirimizin tecrübelerinden yararlanmaktır. Bölgenin tarihine göz atarsak, buradaki farklı milletlerin birbirlerinin iyi ve kötü günlerini paylaşarak aynı kaderi yaşadıklarını göreceğiz. Kürt, Türkmen, Kildan, Asur ve Araplar bin yıldan beri bu topraklar üzerinde yaşayıp aynı havayı teneffüs ediyorlar, aynı kaynaktan su içiyorlar. İşte tam bu nedenle gazetemize Hilal ismini verdik. Hilal insanlık, barış, kardeşlik ve Müslümanlık sembolüdür.

Hilal: Farklı milletleriyle Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasında nasıl bir köprü olabilirsiniz?

İ. Bilal: Dediğim gibi bin yıllardır birlikte yaşıyoruz. İster tarihi, ister dini ve sosyal, aramızda çok sayıda ortak nokta vardır. Tüm bunlar birbirimize destek olmamızı ve birbirimizi unutmamızı gerektiriyor. Yeni bir ses olarak bölgede gerçekleşecek tüm seminer, toplantı ve kongrelerde hazır bulunacağız.

Bölgenin vizyon ve görüşünü komşu ülkelere özellikle Türkiye’ye ve Türk düşünürlerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarındaki yaklaşımlarını bölge yetkililerine aktararak bu iki toplumun birbirine yakınlaşmasını sağlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda iki taraf arasında örülen duvarı yıkarak birbirlerini rotüşsüz görmelerini sağlamaya gayret edeceğiz.

Hilal: Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri nasıl deşerlendiriyorsunuz?

İ. Bilal: Halihazırda iki taraf arasında çok güçlü bir ilişki söz konusudur. Bu ilişkilerin ileride daha da mesafe alacağını düşünüyorum. Özellikle sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP`nin iktidara gelmesinin ardından ülkede siyasi,ekonomik ve sosyal alanlarda büyük değişiklikler meydana geldi. Komşularla sıfır sorun politikası bölgemize olumlu yansımaları oldu. Türkiye’nin bu yaklaşımı Kürdistan bölgesinde sıcak bir şekilde karşılandı. Bundan her iki taraf faydalandı. Bugün Türk şirketlerinin Kürdistan bölgesine gelmesi bölgedeki büyük kalkınmaya hız kazandırdı. Çok sayıda okul ve hastane inşa edildi yollar döşendi. İşte bütün bu projelerde Türk şirketlerinin izini görebiliriz. Türkiye Başbakanı ve bölge Başbakanının birbirlerinin işlerini tamamladıklarını görüyorum. Kürdistan bölgesi Türkiye ile ilişkilerini güçlendirerek dünyaya açılıyor. Bölge ayrıca dünya ülkelerinin ilgi odağı haline gelmiştir. Dolayısıyla görüyoruz ki; birçok ülke 2003’ten sonra bölgede konsolosluk açarak çok sayıda turist rotalarını buraya çevirdi.

Bunun başlıca sebepleri arasında bölgede emniyetin sağlanmasıdır. Vatandaşlar evlerinde rahat ve güven içerisinde yaşıyorlar. Buraya gelen herkes bu gerçekleri görebiliyor.

Hilal: Hilal Gazetesi bölge-Türkiye ilişkilerini nasıl güçlendirebilir?

İ. Bilal: Bir iletişim aracı olarak Hilal, Kürdistan bölgesi ve Türkiye’de Kürtçe ve Türkçe yayınlanıyor. Kürt ve Türk milletleri arasındaki ortak noktaları bu iki halka anlatmaya çalışıyoruz. Geçen yıllarda meydana gelen bazı üzücü olaylar yanlış anlamalara neden olmuştu ve bir kara bulut gibi semalarımızı kaplamıştı. Biz bu kara bulutu yok etmeye çalışacağız. Çünkü bölge ve Türkiye, Türkmen,Kürt ve Türk halkları arasındaki kardeşliği kara bulutlar kaplayamaz. Bu bulutların dağılmasında bizimde bir rolümüz olsun istiyoruz.

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35