Hizbullah militanlarının yemeğine zehir katıldı iddiası!

Suriye'de Esed rejimine verdiği destekle birçok sivil katliamında rol oynayan Şii Hizbullah militanlarına zehirli yemek saldırısı yapıldığı iddia edildi.

Dünya 20.09.2014 12:41:59 0
Hizbullah militanlarının yemeğine zehir katıldı iddiası!

Suriye’de Esed rejimine verdiği destekle birçok sivil katliamında rol oynayan Şii Hizbullah militanlarına zehirli yemek saldırısı yapıldığı iddia edildi.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Kalamun bölgesinde yemek yedikten sonra zehirlendikleri iddia edilen 25 Hizbullah militanı, miğde bulantısı, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Suriye’de Esed rejimine verdiği destekle savaşın seyrini değiştirme çabasına giren Hizbullah’ın bölgede muhalifler karşısında ağır kayıplar verdiği bildirilirken Şam şehrinin Kalamun cephesinde ise büyük yenilgiler aldığı açıklandı.

Kalamun’da  25 Hizbullah militanı topluça zehirlendi.

Zehirlenme şikayeti üzerine militanlar Kalamun bölgesinde bulunan Ragıp Harp Hastanesine kaldırıldı.
25 Hizbullah militanı, miğde bulantısı, kusma ve yüksek ateş şikayeti yaşayınca bu olay Hizbullah saflarında büyük bir tedirginliğe yol açtı.
Hizbullah’ın yemeklerin ve askerlerin ihtiyaçları temininde çok sıkı tedbirler aldığını ve böyle bir olayın ilk defa yaşandığı belirtildi.
Hizbullah’ın, düşmanların alana sızmasından çok korkuttuğunu bu yüzden Hizbulllah yönetiminin yaşanan zehirlenme olayı hakkında hemen geniş çaplı bir soruşturma açtığı ancak halen bir sonuca ulaşamadığı kaydedildi.

Suriyeli muhaliflere yakınlığyla bilinen bazı istihbarat raporlarına göre Hizbullah militanlarının Şam Kalamun’da kayıplarının günlük 30-40 arasında olduğu hatta muhaliflerin sokak savaşı taktiği izlemesi üzerine Hizbullah’ın ölü sayısının daha fazla olduğu açıklandı.

Hizbullah’ın kayıplarını saklamaya ve örtmeye çalıştığı hatta bazı Hizbullah militanlarını ailesine haber vermeden seszice gömdüğü belirtildi.

Suriye’de ve Lübnan’da bulunan Hizbullah sözcülerinin, verdiği demeçler sonrası Gazetecilerin Hizbullah’ın kayıplarının ne kadar olduğu sorularına sözcülerin cevap vermediği hemen geçiştirdiği hatta Hizbullah aleyhine yapılan haberlerin büyütüldüğünü ve çarpıtıldığını iddia etti.



29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01