HOLLANDA`DA GURBETÇİ İŞADAMLARINDAN YOĞUN İLGİ

Elazığ TSO tarafından Elazığ Yatırım Fırsatları, Cazibe Merkezleri Programı ve ilde uygulanan diğer devlet desteklerinin tanıtımı amacıyla AB ülkelerinde başlatılan tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ilki Hollanda?da Türklerin ve Elazığlıların en yoğu

Türk Dünyasından Haberler 8.04.2017 15:15:27 0
HOLLANDA`DA GURBETÇİ İŞADAMLARINDAN YOĞUN İLGİ

Elazığ TSO tarafından Elazığ Yatırım Fırsatları, Cazibe Merkezleri Programı ve ilde uygulanan diğer devlet desteklerinin tanıtımı amacıyla AB ülkelerinde başlatılan tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ilki Hollanda’da Türklerin ve Elazığlıların en yoğun olduğu Den Haag kentinde gerçekleştirildi.

 

 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan başkanlığında 11 kişiden oluşan Elazığ TSO’nun Hollanda’nın en büyük şehirlerinden biri olan Den Haag Belediyesi toplantı salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısına, Rotterdam Türkiye Başkonsolosu Elazığ’lı Sadin Ayyıldız, Den Haag Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Okçuoğlu, Palu Aşağımirahmet Köyü Dernek Başkanı Mehmet Küçüksu ve çok sayıda işadamı katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Alan, işadamlarını Elazığ’a yatırıma davet ederek, “Çok değerli işadamı kardeşlerim sözlerime başlamadan önce, sizlere iş dünyamızın her zaman yanında yer alan Elazığ Valisi Sayın Murat Zorluoğlu’nun selamlarını iletmek istiyorum. Türkiye artık 1990’lı yılların güçsüz ve dış desteklerle ayakta durmaya çalışan bir ülkesi değildir. Son dönemlerde sizlerin buralarda daha yakından tanık olduğunuz ve Sayın Başkonsolosumuzun takdire şayan dik duruşu ile kamuoyuna yansıyan malum gelişmelere şahitsiniz. Türkiye artık büyüyor ve bu büyüme birçok kesimi rahatsız etmektedir. Bugün ülkemizde hükümetimiz geri kalmış yörelerin kalkınması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması hususunda çok önemli destekler ve teşvikler vermektedir.

 

Yoğun girişimlerimiz sayesinde İlimiz OSB’de yapılacak yatırımlar artık teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade ediyor. Cazibe Merkezileri ve Teşvik Yasası ile birlikte Cumhuriyet tarihimizin özel sektöre sağladığı en büyük ve kapsamlı desteklerle karşı karşıyayız.

 

Bu imkandan yararlanarak doğup büyüdüğünüz ve bir vefa borcu olarak kendi topraklarınıza yatırım yapma düşünceniz için çok önemli bir fırsat yakalamış bulunuyoruz. İlimiz imkanları ve avantajlarına baktığımız zaman sizleri sadece Elazığ’a yatırıma değil aynı zamanda bir koyup 10 kazanmaya davet ediyorum. Bugün desteklerin ve teşviklerin neler getirdiği hususunda sizlere detaylı bir sunum yaparak sorularınızı cevaplandıracağız. Bu bir başlangıçtır. Sürecin hayırlı olmasını temenni ediyor, bu yoğun katılımınız nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 Haber: Ferit ERTOGAN

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,66% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2401,09% -1,38
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72