HOLLANDA`DA YAKALANAN DEAŞ`LI TERÖRİST`EN ŞAŞIRTAN İFADELER

Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesi AIVD`nin, uzun bir süre takip ettikten sonra, geçen aralık ayında evine yapılan bir baskın sonucunda yakalanan DEAŞ`lı terörist Jaouad A., önceki gün yapılan ikinci duruşmasında, savcı ve hakime bağırarak salonda bi

Gündem 21.10.2017 13:20:07 0
HOLLANDA`DA YAKALANAN  DEAŞ`LI TERÖRİST`EN ŞAŞIRTAN  İFADELER

'Hollandalı öldürmeyi tercih ederim' dedi ve Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne ve Rotterdam Başkonsolosluğu'na saldırı yapmadı.

Mahkeme salonunda da terör estiren Jaouad A., 'Saldırı yapsaydım, müslümanlar ölecekti' diye bağırdı.

İlhan KARAÇAY

ROTTERDAM,- Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesi AIVD'nin, uzun bir süre takip ettikten sonra, geçen aralık ayında evine yapılan bir baskın sonucunda yakalanan DEAŞ'lı terörist Jaouad A., önceki gün yapılan ikinci duruşmasında, savcı ve hakime bağırarak salonda bir başka terör havası estirdi.



Savcı'nın 8 yıl hapis cezası istediği Jaouad A'nın, dinlenen telefon kunuşmalarından birinde, ''Büyükelçilik bana 500 metre yürüme mesafesinde. Her zaman oraya girip çıkan Türkler'i görüyorum. Orayı bombalamak zor değil. Silahla taramak da çok kolay. Ama, iyi Müslüman olsunlar veya olmasınlar, onları öldürmektense Hollandalılar'ı öldürmeyi tercih ederim'' şeklinde konuştuğu ortaya çıktı.



Evinde yakalandığı zaman bir Kalaşnikof ile 59 mermi ve bomba yapımında kullanılacak malzemeler ele geçiren Hollanda polisi, inceledikleri bilgisayarda da bomba yapımını tarif eden bir klavuz buldu. DEAŞ'ı simgeleyen flamalara da el koyan Hollanda polisi, DEAŞ'ın hunharca kafa kesilen filmlerinin de bulunduğu kaset ve CD'lere de el koydu.



Önceki gün Rotterdam adliyesinde yapılan duruşmada, 8 yıl hapis cezası isteyen savcıya avazının çıktığı kadar bağıran Jaouad A'yı yumuşatmaya çalışan hakim, ''İkimiz de Allah'a inanıyoruz. Neden ben iyi yöne gidiyorum da, sen ters yöne?'' diye sordu.


A. verdiği ifadesinde suçlamaların hiçbirini kabul etmedi ve evinde bulunanlar için, 'Ben çok meraklı biriyim. Merak ettiğim herşeyi saklarım. Öğrenmek benim de hakkım. Dinlenen konuşmalarımda ise ne söylediğim ve ne demek istediğim belli değil'' dedi. Savcı ise A'nın söylediklerinin saçma ve inanılmaz olduğunu belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY  


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35