Hollanda Türkmenleri, Kerkük Valisini protesto etti

Hollanda?da yaşayan Irak Türkmenleri geçtiğimiz günlerde, Hollanda`nın Den Haag kentinde Irak Konsolosluğu karşısında bir miting düzenleyerek Kerkük Valisinin aldığı bayrak kararını protesto etti.

Gündem 6.05.2017 17:10:58 0
Hollanda Türkmenleri, Kerkük Valisini protesto etti

 

Hollanda’da yaşayan Irak Türkmenleri geçtiğimiz günlerde, Hollanda'nın Den Haag kentinde Irak Konsolosluğu karşısında bir miting düzenleyerek Kerkük Valisinin aldığı bayrak kararını protesto etti.

 

Hollanda Türkmenleri, Kerkük Valisinin kararına karşı olduklarını ve Kerkük’teki Türkmen, Arap ve Kürt halkı arasında fitne çıkarılmaya çalışıldığını ve Kerkik Valisinin kararına Türkmenler olmak üzere Araplar ve Kürtler de karşı olduğunu ileri sürdü 

 

 Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Sabır, “Kerkük iki hükümet tarafından paylaşılmak isteniyor. ve Kerkük Valisinin aldığı karar ırkçı ve tek taraflıdır kabul edilemez,” şeklinde konuştu.

 

Kerkük Valisinin tekçi kararına karşı Hollanda’da miting organize edenler arasında bulunan Türkmen Aktivist Ali Sarhoş, Irak’ın birliğini desteklediklerini ve Türkmen, Arap ve Kürt kardeşçe Kerkük’te yaşadıklarını söyleyen Sarhoş, ” Türkmen olsun Arap olsun veya Kürt olsun bizler her zaman kardeşçe Kerkük’te yaşıyoruz. Biz Kerkük Valisinin kararına karşıyız, ve Irak kararını destekliyoruz. Kerkük Valisi Necmettin Kerim geri adım atmalı ve bayrakları indirerek bayrak krizine son vermelidir,” açıklamasında bulundu.

 

Mitinge, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Hollanda Türkmenleri Birliği Danışma Kurulu Başkanı Doçent Halil Otrakçı, Hollanda Türk Federasyonu temsilen Serdar Aydın ve Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Dr.Cengiz Sabır hazır bulundular.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07