HOLLANDA TÜRKLERİNDEN AND`IN KALDIRILMASINA TEPKİ!

Hollanda'da Türk sivil toplum örgütleri toplanarak ortak bildiri yayınladılar. Hollanda Türkleri yayınladıkları ortak bildirilerde Türk kimliği konusunda duyarlıklarını göstererek öğrenci andı'nın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Teknoloji 4.10.2013 07:48:44 0
HOLLANDA TÜRKLERİNDEN AND`IN KALDIRILMASINA TEPKİ!

Başbakan Erdoğan’ın paket açıklaması yurtdışında da yankı buldu. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF), Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD), Avrupa Irak Türkmenleri Birliği (AITB) ve Hollanda Atatürkçü Gençler Birliği’nin (Jongerenvereniging Atatürk HAGB) yöneticileri ve üyeleri Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir istişare ve değerlendirme toplantısı düzenleyerek, Hollanda Türkleri adına ortak basın açıklaması yayınladılar. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF), Avrupa Irak Türkmenleri Birliği (AITB) ve Hollanda Atatürkçü Gençler Birliği’nin yöneticileri ve üyeleri Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenledikleri istişare ve değerlendirme toplantısında Hollanda Türkleri adına ortak basın açıklaması yayınladılar. Sivil toplum örgütleri Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketinden tedirginliklerini açıklayarak, paketi ihanetin adımları olarak nitelendirdiler.

 

Yapılan ortak açıklama şu şekilde:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ırkçı terör örgütü PKK’nın bilindik, klasik ve ezberlenmiş dayatmaları altında ülkeyi bölünmenin eşiğine getirecek sözde ‘demokratikleşme paketi’ni büyük bir gürültüyle açıkladı. Başbakanın açıklaması sonucunda ortaya çıkan gürültü ‘demokratikleşme paketi’nden fazla ‘şüpheli paket’in infilakı sonucu ülkeye verilen geri dönüşü zor zararlardır.

 

Sessiz devrim’den fazla sinsi devrim’le ülkenin altını üstüne getiren içerikle dolu olan sözde paket, küresel emperyalizmin oyuncağı konumundaki ırkçı PKK terör örgütü’nün isteklerinin yaşama geçirilmesiyle doludur. Demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan sözde paket; aklını Kandil’de, zekasını İmralı’da bırakan sakat zihniyetin ürünü olduğu kadar, iş başında Türkiye’nin altını oymaya kararlı görünüyor. Sözde ‘Akil Adamlar’ da bunun için mesai yapmışlardır. Teslimiyetin ve teslimiyetçiliğin en somut göstergesi olan paket, AKP’nin eli kanlı PKK’yla ve İmralı’daki bölücübaşı hain’le yaptığı pazarlığın sonucunda oluşturulduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu da AKP hükümetinin kendisini nasıl bir cenderenin içine hapsettiğini göstermektedir.

 

- Bu paketle birlikte; şerefle yüklü birleştirici Türk kimliğinden, haysiyet yoksunluğuyla bezeli bölücü Türkiyelilik saçmalığına emin adımlarla gidilmektedir.

- Bu paketle birlikte; çağdaş-laik hukuktan, AKP’nin keyfi örfüne ve baskıcı uygulamalarının yasallaşmasına geçiş yapılmak istenmektedir.

- Bu paketle birlikte; Türkiye’nin tapu senedi olan Lozan delinmek üzere adımlar atılarak İstanbul’un ortasında ‘sur içi devlet’ anlamına gelen Fener Rum Patrikhanesi’nin Türkiye’nin ortasında ‘devlet içi devlet’ statüsüne yükseltilmesi ve hatta ‘ekümeniklik’ konumu kazandırılması için ön hazırlık yapılmakta olduğu açığa çıkmıştır.

 

İktidar’da kalmak için her türlü anti-demokratik uygulama ve kadrolaşmayı kendine mubah gören Başbakan Erdoğan’ın “Türk’üm, Doğruyum, Çalışkanım”la başlayan Öğrenci Andı’nın okullardan kaldırmasının hiçbir şekilde iyi niyetle bağdaştırılır bir tarafı olmadığı gibi, ABD’de ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde çocukların ülkeye bağlılıkları ve yurttaşlık bilincinin içselleştirilmesi için bulunan benzeri çağdaş uygulamalardan hiç ders almadığı ortaya çıkmaktadır. Oysa şerefli ecdadımızın yeryüzünde gösterdiği gibi; Türklük insanlıktır. Bu uygulama bile AKP’nin Türk’lük kavramına, uygarlığına, laik-demokrasimize, ulumsuzun onurlu parçası olan Aleviliğe, kadın-erkek eşitliğine, Atatürkçü düşünceye ve 90 yıllık Türk Devrimi ve Cumhuriyet’in vazgeçilmez kazanımlarına karşı nasıl bir hınçla cihat ilan ederek ihanete imza attığını ne yazık ki göstermektedir. Oysa biz Türkler, bu değerlerle çağdaş dünyada onurlu yerimizi almıştık.

 

Gayrı-milli, çağdışı ve teslimiyetçi uygulamalarıyla Türkiye’yi ümmet toplumuna çevirmeye kararlı görünen AKP ‘demokratikleşme’den oldukça uzak son ‘ihanet adımları’yla iktidardan gidişin parke taşlarını döşemektedir. Sözde ‘demokratikleşme paketi’ içeride olduğu kadar Türkiye’nin dışarıdaki itibarını da bir kez daha zedelemiştir. İnsanlık barışından yana yurdunu seven her yurttaşı demokratik hukuk kuralları içinde tepki göstermeye ve Büyük Atatürk’e bağlılık içinde Andımızı bir kez daha içmeye davet ediyoruz; “Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Mustafa Cingöz

Avrupa Irak Türkmenleri Derneği (AİTB) Genel Başkanı Eşref Kerküklü

Hollanda Atatürkçü Gençler Birliği (HAGB) Başkanı Denizhan Murat Üresin



30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61