HOLLANDA’DA EN BÜYÜK KARTAL (BJK) AYKUT TORUNOĞULLARI YUVADAN UÇTU…

15 Yıldır Beşiktaşlılar Derneği’ne başkanlık yapan Aykut Torunoğulları, muhteşem bir veda partisi ile uğurlandı.

Türk Dünyasından Haberler 27.09.2022 11:30:00 0
HOLLANDA’DA EN BÜYÜK KARTAL (BJK) AYKUT TORUNOĞULLARI YUVADAN UÇTU…

15 Yıldır Beşiktaşlılar Derneği’ne başkanlık yapan Aykut Torunoğulları, muhteşem bir veda partisi ile uğurlandı.

Ailece Beşiktaş’a hizmet eden Torunoğulları’ndan Erdal da, Karakartal’ın İstanbul’daki ana yuvası yönetiminde görev almıştı.

Sadece taraftarlık değil, futbol dışı sosyal ve kültürel faaliyetler ile de topluma yararlı olan Torunoğulları’nın yerini doldurmak zor olacak…

Afbeelding met tekst, persoon, kleding, person Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

Hollanda’da çeşitli branşlarda başarılı faaliyetleri olan Torunoğulları kardeşlerden Aykut ve Erdal, Beşiktaş sevdası ile ünlüdürler. Aykut Torunoğulları, Hollanda’da kurulmuş olan Beşiktaşlılar Derneği’ne 15 yıl önce ‘Başkan’ olmuştu. Erdal Torunoğulları ise Haziran 2013’te Beşiktaş Jimnastik Kulübü A.Ş.’nin Başkanlığına seçilen Fikret Orman’ın listesinden kulüp yönetimindeki (Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi) görevine başlamıştı.
İşte bu iki Karakartal sevdalısı kardeşlerden Aykut, geçtiğimiz Pazar gecesi 15 yıllık başkanlık görevine son verdiğini açıklayan bir veda partisi düzenledi.
300 konuğun katıldığı ve ünlü sanatçı Ender Balkır’ın bir müzik resitalı sunduğu gecede duygulu anlar yaşandı.

Afbeelding met persoon, mensen, binnen, groep Automatisch gegenereerde beschrijving

2004 yılında kurulan, başkanlığını Ömer Faruk Akınbigöl’ün yaptığı Hollanda Beşiktaşlılar Derneği’ne, 2007 yılında ‘Başkan’ seçilen Aykut Torunoğulları, tam 15 yıldır başarılı bir şekilde yaptığı bu görevinden istifa ettiğini açıklarken duygulu anlar yaşandı.

Afbeelding met tekst, persoon, poseren, staand Automatisch gegenereerde beschrijving

Aykut Torunoğulları, görev yaptığı sürece, Beşiktaşlılar Derneği’ni, bir taraftar derneği olmaktan daha ötelere taşıyarak, pek çok sosyal ve kültürel projeyi gerçekleştirmişti. Türkiye’de ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye araç, gereç ve giysi desteğinin yanı sıra, Hollanda huzurevlerine yaptığı yardım ve ziyaretler ile dikkat çeken Torunoğulları, Türk toplumundan başka Hollandalılar tarafından da takdir edildi.

Afbeelding met tekst, persoon, groep, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving

Aykut Torunoğulları veda gecesindeki konuşmasında özet olarak şunları söyledi:
“15 yıldır başkanlığını yaptığım derneğimizde, ‘Siyasetçiler gibi geldi gitmiyor’ denmesinden korktuğum için, yerimi gençlere bırakmayı düşündüm.
Görev süremiz boyunca yaptıklarımızı tek tek anlatmama gerek yok sanırım. Benden önceki başkan ve yöneticiler gibi, benden sonraki başkan ve yöneticiler de bu görevleri başarı ile sürdüreceklerdir. Bu göreve gelenler derneğimizin temel amaçlarına hizmet edeceklerdir. Beşiktaş’ımızın tarihine yakışır aktiviteleri sürdüreceklerdir. Ben Karakartal yuvasından ayrılıyorum ama, kanatlarım hep bu yuvanın üzerinde olacaktır.
Benden hizmet bu kadar. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalın…”

Aykut Toruoğulları, yaptığı veda konuşmasından sonra, 23 Ekim Pazar günü genel kurul toplantısının yapılacağını ve yeni yöneticilerin seçileceğini belirtti.
Gecenin sonunda, derneğe emeği geçmiş olanlara plaketler sunuldu.

Afbeelding met tekst, persoon, groep, poseren Automatisch gegenereerde beschrijving

Hollanda Beşiktaşlılar Derneği’nin Yönetim Kurulu, çok başarılı faaliyetleri ile dikkat çekmenin yanında, Türk ve Hollanda toplumunun da sempatisini kazanmıştı.

Afbeelding met persoon, staand, bruiloft, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving Beşiktaşlılık, Torunoğulları ailesinin içine sinmiştir. Hollanda’daki faaliyetlerde Aykut Torunoğulları, Türkiye’deki faaliyetlerde Erdal Torunoğulları dizginleri ellerinde tuttular.
Fotoğrafta, Beşiktaş’ın eski başkanlarından Fikret Orman, Torunoğulları ailesinin bir düğününde görülüyor.

Afbeelding met person, persoon, kostuum Automatisch gegenereerde beschrijving
Erdal Torunoğulları, İstanbul’daki ana kartal yuvası Beşiktaş yönetiminde başarılı çalışmalar yaptı. Erdal Torunoğulları, kardeşi Aykut’un Hollanda’daki faaliyetleri ile de paye kazanıyordu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHANKARAÇAY


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00