HOLLANDA'DA SAĞLIK TURİZMİ FUARI’NIN AÇILIŞI MUHTEŞEM OLDU AMA ZİYARETÇİ SAYISI FİYASKO…

Amsterdam’da vitrine çıkan Türk sağlık sektörünün temsilcileri, vaat edilen ve beklenen ziyaretçinin gelmemesine isyan ettiler…

Türk Dünyasından Haberler 23.05.2022 11:44:00 0
HOLLANDA

İlhan KARAÇAY da isyan etti…

Yazık! Devletin malı deniz değil…

SAĞLIK TURİZMİ FUARI’IN AÇILIŞI MUHTEŞEM OLDU AMA ZİYARETÇİ SAYISI FİYASKO…

Amsterdam’da vitrine çıkan Türk sağlık sektörünün temsilcileri, vaat edilen ve beklenen ziyaretçinin gelmemesine isyan ettiler…

Hem Türk medyasını ve hem de Hollanda medyasını harekete geçiremeyen organizasyon bürosunun beceriksizliği, devletimize bir milyon euroya mal oldu.

Kaldı ki, açılışa Hollanda ve Belçika büyükelçilerimiz ve Ankara’dan pek çok devlet kuruluşumuzun üst düzey yöneticileri katılarak, fuarın önemini ortaya koymuşlardı.

metin, kişi, yer, grup içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Değerli Okurlarım,
Bugün sizlere öyle bir haber-yorum yazacağım ki, okuduktan sonra sizlerin de benim gibi üzüleceğinizi ve devletimize zarar veren bir ihmalkârlığın yarattığı acı bir gerçeğe isyan edeceğinizi sanıyorum.
Öyle bir ihmalkârlık ki, zararı sadece bir milyon euroya yakın maddiyat değil, büyük umutlarla Amsterdam’a koşan sağlık sektörü mensuplarının işi gücü bırakıp, boşu boşuna gelmelerine oldu.

Konuyu sizlere tam olarak anlatabilmek için, haber-yorum dilini bırakıyor ve samimi bir anlatıma geçiyorum.

18 Nisan 2022 öncesinde, Lahey Basın Müşavirliğimiz tarafından medyaya gönderilen bir bildiride, Amsterdam’da açılacak olan Türk Sağlık Turizmi Fuarı hakkında kısaca bilgi veriliyor ve web sayfalarına bakılması için bir link yer alıyordu.
Naçizane şahsım, link kanalıyla açtığım web sayfasında uzun uzun çalışarak çok detaylı bir haber yapmış ve bunu 18 Nisan günü yayınlamıştım. (En sonda o haberi görebilirsiniz)
Medyacı diğer dostlarım da, bu habere, ya kısaca değinmişler veya benden alıntı yaparak yayın yapmışlardı.
Yazdığım haberi, organizasyonda adı geçen tüm kuruluşların email adreslerini arayıp bulup göndermiştim.
Ne ilginçtir ki, haberi gönderdiğim hiçbir kuruluştan ses çıkmadı. Benim beklediğim ses bir teşekkür değil, ‘Tanıtım için neler yapabiliriz’ şeklinde bir soruydu. Ama maalesef bu gerçekleşmedi.
Fuarın açılmasına bir hafta kala, basın müşavirliğimizden ve başkonsolosluklarımızdan birer basın bildirisi daha geldi.
Çok iyi niyetli medya dostlarım bu haberi de yayınlama bonkörlüğü yaptılar.

Bu konuda benim aklımdan geçenleri profesyonelce anlatırsam şöyle:
Bize gönderilen haber bülteninde, “B2C Fuar ziyaretçisi kategorisinde ise ana hedef kitlesi Hollanda’da yaşayan 500.000’in üzerindeki Türk kökenli nüfustur.” yazıyordu. Kaldı ki, ’Sağlık Turizmi’nden söz ediliyordu ve Hollandalılara yönelik bir girişim olduğu belirtilmiyordu.
Haber bülteninde, fuara sağlık sektöründen 56 firmanın ve temsilcilerinin ve devlet kuruluşları görevlilerinin katılacağı da yazılıyordu.
Organizeyi ben yapıyor olsaydım, Türk ve Hollanda medyası için bir basın toplantısı düzenlerdim. Ayrıca, fuar açılışının iyice duyurulması için bir reklam kampanyası için Türk medya mensuplarıyla da görüşürdüm.

Ama bunların hiç biri yapılmadı. Duyuru için sadece 80 adet bibord kiralandığını öğrendik. Kaldı ki, en basit toplantılar için bile basın toplantısı yapılan pek çok örnek vardır.
Yukarıda düşündüklerimin hiç biri yapılmayınca, bu fuarın fiyasko ile sonuçlanacağını tahmin etmek de mucize olmadı tabii…

Sakın ha sevgili okurlarım, beni ‘peşin hükümlülük’ ile yargılamayın. Zira görülen köy kılavuz istemezdi.

FUARIN AÇILIŞI VE SONRASI

metin, kişi, tablo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Amsterdam’ın Pastillion Oteli’nde gerçekleşen fuarın açılışı gerçekten muhteşem oldu. Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli ve Brüksel Büyükelçimiz Hasan Ulusoy, Amsterdam Başkonsolosumuz Engin Arıkan, Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel ve Lahey Basın Müşavirimiz Ebubekir Dursun’un ev sahipliğindeki açılışa, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Afyonkarahisar Tıcaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sertezer ile, Sağlık Turizmi Acenteleri, Türkiye’deki hastane temsilcileri, Türkiye’nin tanınmış sağlık doktorları ve Hollanda’daki Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri katıldılar.

metin, kişi içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduHollanda’nın emektar Türklerinden Emin Ateş’in Hollandaca moderatörlüğünü yaptığı açılış panelinde (soldan sağa), Mustafa Özcan, Genco Çetinkanat, Reşat Rahat, Aferen Kaçar, Özgür Öztan, Üzeyir Işın ve Mehmet Keskin oturuyorlardı.

Emin Ateş önce Brüksel Büyükelçimiz Hasan Ulusoy’u mikrofona davet etti.
Büyükelçi Ulusoy da Benelüks (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) ülkelerinin Türkiye için önemine dikkati çekerek, fuara Belçika’dan da yoğun ilgi beklediklerini dile getirdi.

kişi, iç mekan, insanlar, grup içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
Daha sonra mikrofona davet edilen Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli şöyle konuştu:

“Hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.
Sizlerle Hollanda’da bir araya gelmekten, pandemi sonrası yüzyüze görüşme fırsatı bulmaktan fevkalade mutluyum.
Bildiğiniz üzere, Hollanda ile ülkemiz arasında 400 yılı aşkın süredir devam eden diplomatik ve ticari ilişkilerimiz mevcut.
Yıllar itibariyle Hollanda ve Türk toplumu arasında ilişkiler sosyal ve ekonomik hayatın her alanında gelişti.
Halihazırda da bu ilişkiler çok yoğun şekilde devam ediyor. Bu uzun süreçte işbirliğimizi geliştirmek için atılabilecek adımların tamamlandığı veya ayak basılmamış alan kalmadığı akla gelebilir.
Ben ise tam tersini düşünüyorum ve geldiğimiz noktayı çok önemli bir temel olarak değerlendiriyorum.
Bu temelin stratejik sektörlerde işbirliklerinin geliştirilmesine hizmet edebileceğine inanıyorum. Enerji, çevre, tarım, yapay zeka gibi Sağlık sektöründe gerçekleştirilecek işbirliklerini de bu bağlam içerisinde ele alıyorum.
Biliyoruz ki, stratejik olarak görülen sektörlerde yakın bağlar kurmak için hassas yaklaşımlar ve özenli çalışmalara ihtiyaç var.
Bu çalışmaların hem resmi kurum ve kuruluşlar hem de ilgili özel sektör aktörleri arasında yürütülmesi gerekiyor.
Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan bu güzel etkinliği de bu bakımdan bir başlangıç noktası olarak görüyorum.

Saygıdeğer katılımcılar,
Ülkemiz sağlık alanında çok önemli atılımlar yapmış bir ülke.
Hamdolsun, fiziki ve beşeri sermayesi ile sağlık sektöründe dünyada önde gelen ülkelerden biriyiz.
Yapılan yatırımlar ile kendi kendimize yetmenin ötesinde dostlarımıza destek olabilecek noktaya geldik.
Bugünün yanında önümüzdeki yılların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir seviyeye ulaştık.
Pandemi sürecinde sağlık sektörümüzün gücünü çok iyi kavrama fırsatı yakaladığımızı düşünüyorum. Organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek bilgilendirme ve sunumlar ile sektörümüze yönelik detaylı bilgi sahibi olma imkanımız da olacaktır.
200 yıllık gelişim sürecine dayanan kuvvetli sağlık sektörümüzün imkânlarını ve altyapımızı paylaşmak konusunda da her zaman olumlu bir tutum içerisinde olduk.
Sağlık hizmeti sunumuna yönelik kapasitemizi toplumumuzun en önde gelen özelliklerinden misafirperverlik ile birleştirerek kullanmayı başardık.
Tarih içerisinde savaşlar ve doğal afetler ile yaralanan çevre bölgelerimizdeki toplumlara kucak açabildik.
(Bosna, Kosova, Irak vs. yerlerden gelen hastalar, 90’lardaki gelişmeler)
Bugün en yeni teknoloji ve yüksek standartlar ile donatılan sağlık kuruluşlarımızın, şifa kaynağı olarak tüm insanlığa hizmet edebileceği bir noktadayız.
Yaşlı bakımı, engelli bakımı, termal tedavi gibi yeni alanlarda da yatırımlar ile hizmetlerimizin kapsadığı alanı geliştirmiş durumdayız.
Sağlık sektörümüzün uluslararası arenada ağırlığının artmasına yönelik çalışmalar için doğru bir zaman diliminde olduğumuzu düşünüyorum.
Ülkemizin Avrupa’ya yakınlığını ve iş dünyamızın Avrupa iş kültürünü yakından tanımasını sağlık alanında işbirliklerinin geliştirilmesi için önemli bir avantaj olarak görüyorum.
Ortaklıklar ve yeni yatırımlar ile bu avantajın değerlendirilebileceğini umuyorum.
Bu çerçevede, sektörümüzün uluslararası arena gelişiminde, Hollandalı partnerler ile yürütülecek ortaklıkların faydalı olacağını düşünüyorum.
Bu noktada, tanıtım faaliyetlerinin, yurtdışı heyet ve fuar organizasyonlarının devam etmesinin de önemli katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum.
Fuar katılımcısı tüm sağlık hizmeti sunucularımızın görüşmelerinde şimdiden başarılar diliyorum.
İnşallah, bu organizasyon sektörümüzün Hollandalı aktörler nezdindeki imajının yükselmesi ve bu vesileyle işbirliğimizin gelişmesi için güzel bir adım olacaktır.
Bu düşüncelerle, sağlık dünyamızın tüm aktörlerine çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum.
Organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Emin Ateş’in Hollandacaya çevirdiği konuşmalar, Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel’in konuşmasıyla devam etti. Sağlık turizmi açısından Hollanda’yı önemli bir potansiyel olarak gördüklerini belirten Aşkın Pekel, “Türkiye ile Hollanda arasında sağlık ticareti hacmi 1,3 milyar avro civarında. Rakamlarda durum biraz aleyhimize fakat fuar vesilesiyle hem bu hacmi arttırmak hem de rakamlardaki durumu lehimize çevirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Daha sonra Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar konuştu. Bakanlık bünyesinde yeni kurulan bir birim olduklarını kaydeden Kaçar, hizmet ihracı açısından müstakil bir genel müdürlük olmanın önemini vurguladıktan sonra,”Ticaret Bakanlığımız pek çok alanda önemli teşvikler sunmaya başladı. Sağlık kurumlarının işlerini kolaylaştırmak amacıyla hem Bakanlık bünyesinde hem de sağlık ve sigorta alanlarında önemli düzenlemeler yapıyoruz.” diye konuştu.

Açılış toplantısı, daha sonra da çok sayıda katılımcının konuşmaları ile devam etti.
Fuarın ikinci günü, İbni Sina Enstitüsü Başkanı Dr. Kemal Aydın da özel bir toplantı yaptı.

FUARIN FİYASKO TARAFI

Türkiye Sağlık Turizmi Fuarı açılışının muhteşemliği ortadayken, ziyaretçi sayısındaki beklenti sanıldığı ve umulduğu gibi olmadı. Açılış gününün bir iş günü olması, ikinci günün bir tatil günü cumartesi olması, organize firması için bir umuttu.
Ne var ki, tatil günü olan cumartesi günü de ziyaretçi sayısının çok az oluşu hayal kırıklığı yaşattı.

metin, iç mekan içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduİşte, fuar alanı olarak seçilen bir otel salonunun görüntüsü. Bu görüntü Türkiye Sağlık Turizmi Fuarı’na ait. salonun bir köşesinden görüntülediğim bu fotoğrafın, alttaki diğer köşeden görüntülenen fotoğraftan bir farkı yok. Masalar arasında dolaşan ziyaretçilerin sayısı 50’den fazla değil. Günboyu hesaplaması yaparsanız toplam sayı 700-800’ü bulur.

Bizzat dikkat ederek yapmış olduğum gözlemde, binlerce ziyaretçinin beklenildiği fuara gelenlerin sayısı bana göre bini bile bulmadı.
Fuara katılan firmaların masalarını teker teker ziyaret ederek kartvizitlerini aldım ve katılım konusundaki görüşlerini sordum. Katılımcıların hemen hemen tamamı, hayal kırıklığı yaşadıklarını, işi gücü bırakarak Amsterdam’a gelmelerinden pişmanlık duyduklarını söylediler.

metin, iç mekan, pazar içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduKatılımcılardan biri, “Devlet bizim masraflarımızın büyük bir kısmını karşılıyor ama, ‘Devletin malı deniz, yemeyen domuz’ söylemini nefretle karşılıyorum.” derken, bir başkası da, “Biz buradaki her masa için 6 bin küsür Euro ödedik. Demek oluyor ki, katılımcılardan 400 bin kadar Euro para toplandı. Devletin katkısı da cabası. Bu kadar para varken, bu fuara neden ziyaretçi çekilemedi?” diye feryat etti.

TANITIMLARDA TÜRKİYE İBARESİ YOK

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Ayrıca, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre de fuar sonrasında gönderdiği bir whatsapp mesajında, duyurularda ve giriş kartlarında ‘Türkiye’ ibaresinin bulunmadığına dikkat çekti. Ben de elimdeki giriş belgesine baktığım zaman, yapılan Sağlık Fuarı’nın Türkiye’ye ait olduğu ibaresini bulamadım. Demek oluyor ki, yapılan tüm tanıtım afişlerinde ‘Türkiye’ adı görülmedi ama küçükten büyüğe sponsorların logoları vardı.

Katılımcı sağlık teşekkülleri ve temsilcilerin isimleri:

metin, kişi, oturma içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduKatılımcı sağlık teşekkülllerinden biri de Bursa’daki Turan Turan Health Group’tu. Amerika’dan getirilen ve henüz Avrupa’da bile bulunmayan bir cihaz ile bel fıtığı ameliyatı yapan bu grubun Genel Müdürü Aykaç Kurt ve Genel Koordinatörü Bengisu Doğa Gök, yurt dışından pek çok hasta geldiğini belirttiler.

Venividi Eye Danışmanı Özlem Akyurt, İzmir Ege Şehir Hastanesi Müdürü Onur Şentürk, Ankara Lokman Hekim Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Mehmet Altuğ ve Uluslararası Grup Operasyon Sorumlusu Zerrin Akdoğan, Adana Algomed Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Arif Akgül, İstanbul Çevre Hastanesi Uluslararası Hasta Merkezi Koordinatörü Nurdan Başdoğan ve Halkla İlişkiler Müdürü İnes Kandemir, İstanbul Group Dental ortağı İbrahim Kuzu, İzmir BalçovaTermal Genel Müdürü Tuncay Volkan Bayat ve Başfizyoterapisti Olcay Derya Gülören, Muğla Yücelen Hastanesi Y.Erdinç Gürsoy, İstanbul Emsey Hospital Genel Müdürü Prof. Hayrettin Yekeler ve Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Dr. Mahli Hasan Jihad, Antalya Laura Health Center Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Kuram ve Genel Koordinatörü Utku Demirci, Bodrum Vac&Cure Danışmanları Dr.Abdurrahman Şahinbaş ve Dr. Ahmet Aydoğdu, Konya Fizikon Tıp Merkezi Prof. Hasan Oğuz ve Müdür Mehmet Akagündüz, Bodrum TRCURE Ortağı Duygu Balcı, Ankara USTTAK Yönetim Kurulu Başkanı İnan Yaşar Türksoy ve Genel Sekreter Işın Altıntaş, Bursa ROMATEM Başkan Yardımcısı Sinem Çamur, İstanbul AKVA Dent Genel Müdürü Ümit Efe, Trabzon Medivali Health Selmanur Alemdağ, Manavgat Veske Dental, İzmir Ekol Hospital Satış Müdürü Ezgi Ordu, Ankara HATTUSA Termal Koordinatörü Aytekin Atik, Kadıköy Polikliniği Koordinatörü Meryem Türker, Kayseri HUMA Doğum Yönetim Kurulu Üyesi Av. Feride Hande Gemiri, Antalya Attelia Dental Yönetim Kurıulu Başkanı Mehmet İşlek ve Protes Uzmanı Tevfik Yavuz, Clinic Center Yonca Can Gökduman ve Emre Can Hepyakışıklı, Ankar Güven Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hamza Ghalem, Kuşadası NOVA Dental Yabancı Hasta Departmanı Hatice Önem, Ankara Çankaya Hastanesi Kurum İlişkileri Direktörü Elif Acar Güleç, Ankara, Ortopedi Uzmanı Dr. Kürşat Teker, Gölbaşı Ortadoğu Hastanesi Başhemimi Hasan Murat Almasulu, Afyonkarahisar Park Hayat Mert Türker, Ankara TOBB ETÜ TIP FAKÜLTESİ İşletme Müdürü Dr. Altuğ Narlı, Üroloji Uzmanı Prof. Öztuğ Adsan, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Tayfun Ayberk ve Uluslararası Hasta Hizmetleri Uzmanı Gonca Kaya, İstanbul Erdem Health Group Müdürü Dr.Burak Kılıç, Antalya Medworld Elif Ural,Özel Ankara HLC Genel Müdürü Aysel Akın, İstanbul Medipol Talip Kurumehmet,Uygar Üstün, Rüstem Ali Öner ve İrem Köse, Gaziantep Sanko Hastanesi Murat Mahir Özdemir, Liv Hospital Serpil Liv Öztürk, Remed AssistenceCem Tiftik ve Engin Odabaş, İstanbul Clinichub Yıldırım Osman, Antalya Yaşam Hastaneler Grubu, Estetik İnternational Nilhan Kurter ve İrena Gagricic, Clinic Turkey Aykut Saka, Marmaris Yücelen Hastanesi Dr. H. Murat Okutucu, Denizli Cerrahi Hastanesi Emre Türkmen, Kuşadası myNOVA Dental Clinic Dr. Ömer Murat Saraç,Glow Up İstanbul Nilgün Coşkun ve Lorraine Bruijn, İstanbul BHT Clinic Doria Hanım, Reora Rabia Alkılıç,İnfimedix Benelux Neslihan Oncul, Başak Kamiloğlu ve Hasan Baykal Kamiloğlu, CheckupWay Mert Demirsöz

metin, iç mekan, tablo, ofis içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

18 Nisan 2022 günü yayınlanan ilk haber:

HER YIL 500 BİN YABANCIYA HİZMET VERİP, 1 MİLYAR DOLAR KAZANDIRAN TÜRK TIBBI, HOLLANDA’DA SERGİLENECEK…

 

 

 

 

 

Sağlık turizminde yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirmek ve üstün hizmet kalitesine sahip sağlık kuruluşları ile temas kurmak için Amsterdam sağlık Turizmi Fuarı’nı kaçırmayın

Türkiye’nin önde gelen 56 sağlık hizmeti sunucusu, Amsterdam’da bir araya gelecek.

İlhan KARAÇAY derledi:

Her yıl 500 bin yabancıya hizmet verip, 1 milyar dolar kazandıran Türk tıbbı, Hollanda’da sergilenecek…
20 – 21 Mayıs 2022 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) , Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) ile MÜSİAD Hollanda ve HOTİAD’ın destekleriyle Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı düzenlenecektir.

Etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin önde gelen 56 sağlık hizmeti sunucusu Amsterdam’da bulunacaktır. Hastaneler, diş klinikleri, tüp bebek klinikleri, saç ekim merkezleri, estetik klinikleri ve termal turizm merkezleri gibi geniş bir alanda faaliyette bulunan kuruluşlar fuarda yer alacaktır.
Fuar kapsamında sağlık kuruluşları ile temas etme ve stant ziyareti imkanı bulunmaktadır. Fuar ziyaretçilerinin ilgilenebilecekleri sağlık kuruluşu ile görüşmeleri ve almayı düşündükleri tedavi hizmetleri ile ilgili planlama yapma imkanları bulunmaktadır.
Fuar kapsamında katılımcı kuruluşların üst düzey yetkilileri ile sağlık sektöründe önemli aktörlerin bir araya gelebileceği özel nitelikli toplantılar düzenlenecektir.Fuar vesilesiyle ayrıca, sağlık turizminin artırılmasına yönelik destek unsurları hakkında bilgi edinme imkanı olacaktır.

Fuar ziyaretleri ve görüşmeler ücretsizdir.

Sağlık Turizmi Fuarı’nın özellikleri:

Amsterdam Health Tourism Expo (Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı), Avrupa’nın ticaret merkezi konumunda bulunan ve 500.000’in üzerinde Türk’ün yaşadığı ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından “Sağlık Turizmi’nde Hedef ve Öncelikli Ülke” olarak belirlenen Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan “Positillion Kongre Merkezi”nde 20 – 21 Mayıs 2022 tarihlerinde, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi, DEİK Sağlık İş Konseyi, DEİK Hollanda İş Konseyi, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), MÜSİAD Hollanda ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) destekleriyle, GO Fair ve ALZ Fuar işbirliğinde düzenleniyor.

Fuarın düzenleneceği Amsterdam Postillion Kongre Merkezi ve Oteli, hemen bitişinde bulunan metro istasyonu sayesinde Amsterdam Şehir Merkezi’ne 10 dakika, Amsterdam Schipol Havalimanı’na ise 15 dakika mesafe de bulunuyor.
Kongre Merkezi ve konaklamaların gerçekleşeceği Otel aynı kompleks içerisinde yan yana konumdadır.

Neden Katılmalıyız?

B2B Fuar ziyaretçisi kategorisinde, Hollanda’da faaliyet gösteren sağlık turizmi acenteleri, sigorta şirketi yetkilileri, başta aile hekimleri olmak üzere tüm branşlardaki hekimler ile fuar katılımcılarını buluşturarak taraflar arasında yeni ticari bağlantılar kurulmasına yönelik görüşmeler yapılması hedefleniyor. Ayrıca, ilgili Kamu Kurumlarının temsilcileri ve Sağlık Turizmi konusunda çalışmalar yürüten Sivil Toplum Kuruluşları yetkilileri ile Fuar Katılımcılarından müteşekkil olmasını hedeflediğimiz hazirunun, Hollanda tarafındaki paydaşlarla bir araya getirecek üç ayrı toplantıya ev sahipliği yapılıyor.

Neden Ziyaret Etmeliyiz?

B2C Fuar ziyaretçisi kategorisinde ise ana hedef kitlesi Hollanda’da yaşayan 500.000’in üzerindeki Türk kökenli nüfustur. Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği ve Hollanda’daki Türk nüfusun üyesi bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle söz konusu topluluk ile etkin bir temas sağlamak suretiyle, Hollandalı Türk nüfusun yaz tatili için Türkiye’ye gelişleri arefesinde kendi sağlık sorunları, tedavi, termal turizm amaçlı ihtiyaç duyabilecekleri görüşmeleri gerçekleştirerek söz konusu ihtiyaçlarına ilişkin gerekli randevu alımı ve/veya rezervasyonlarının doğrudan oluşturulmasının sağlanması hedefleniyor. Hollanda’da yürütülecek tanıtım çalışmaları ile Hollanda’nın Türk kökenli nüfusu dışındaki diğer vatandaşlarına da ulaşılarak onların da Fuara ilgi duymalarının sağlanması hedefleniyor. Fuara ilişkin Hollanda’nın komşu ülkeleri Belçika ve Almanya’ya yönelik de ayrıca bir tanıtım çalışması yürütülmesi planlanıyor.

amsterdam healthcare

TOPLANTILAR

SİGORTA ŞİRKETLERİ TOPLANTISI
(Yalnızca Sigorta Şirketleri katılımına açıktır)
20 Mayıs 2022 Cuma, 10:30 am

SAĞLIK TURİZMİ ACENTELERİ TOPLANTISI
(Yalnızca Sağlık Turizmi Acenteleri katılımına açıktır)
20 Mayıs 2022 Cuma, 14:00

DOKTORLAR TOPLANTISI
(Yalnızca Doktorların katılımına açıktır)
21 Mayıs 2022 Cumartesi, 11:00

B2B Toplantı Kayıt (Kayıtlar Ücretsizdir.)
www.amsterdamhealthtourism.net

Katılımcı Profili

kişi, iç mekan, insanlar, judo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

• Kamu Hastaneleri • Özel, Vakıf, Üniversite ve Şehir Hastaneleri
• Ulusal ve Uluslararası Asistans Şirketleri
• Hastaneler ve Klinikler
• Mobil ve Akıllı Hastaneler
• Göz Hastaneleri
• Diş Sağlığı ve Estetik Merkezleri
• Kısırlık Hastaneleri ve Merkezleri
• Saç Klinikleri ve Merkezleri
• Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Merkezleri
• Yaşlı Bakım Merkezleri ve Yaşam Merkezleri
• Kök Hücre Tedavi Merkezleri
• Bariatrik Cerrahi
• Gastroenteroloji Merkezleri
• Organ Nakli Hizmetleri
• Onkoloji Branş Merkezleri
• Ortopedi
• Ulusal ve Uluslararası Sağlık Turizmi Merkezleri
• Sağlık Bilişim / Yazılım Firmaları
• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri
• SPA ve Wellness Merkezleri, Oteller
• Zayıflama ve Diyet Klinikleri
• Termal Sağlık ve Tedavi Merkezleri
• Engelli Merkezleri
• Geriatri Merkezleri
• Alternatif Tıp Merkezleri
• Sağlık Turizmi Seyahat Acenteleri
• Ulusal ve Uluslararası Sağlık Turizmi Yatırım Şirketleri ve Aracıları
• Ulusal ve Uluslararası Sigorta Şirketleri
• Ulusal ve Uluslararası Sağlık ve Sağlık Turizmi Yatırım Medya Organları

Ziyaretçi Profili

• İlgili Bakanlığın Üst Düzey Yetkilileri ve Bürokratları
• Devlet, Özel, Vakıf ve Üniversite Hastaneleri
• Hastane Öğretim Üyeleri ve Doktorları
• Tıp Profesyonelleri
• Sağlık Bilişim Yetkilileri
• Sağlık Turizmi Çalışanları
• Akademisyenler
• Üniversite Öğrencileri
• TeknoPark Üst Teknisyenleri
• Şube Merkezleri Yetkilileri
• Gastroenteroloji Merkez Yetkilileri
• Tüp Bebek Merkezleri
• Plastik ve Estetik Cerrahi Merkezleri Yetkilileri
• Geriatri Merkezleri Yetkilileri
• Engelli Merkezleri Yetkilileri
• Hastane Yatırımcıları
• Hastane Satın Alanlar
• Acente Yetkilileri
• Yatırım Şirketi Yetkilileri
• Sigorta Şirketi Yetkilileri
• Sağlık Merkezleri ve Klinik Yetkilileri
• Termal Otel ve Tesis Sahipleri ve Yöneticileri
• Sağlık Turizmi, Termal Turizm, Spa ve Wellness Turizmi, Tur Şirketleri Profesyonelleri
• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Yetkilileri
• Zayıflama ve Diyet Klinikleri Yetkilileri
• Sektörel Dernek ve Sivil Toplum Vakfı Yetkilileri
• Ulusal ve Uluslararası Yatırım Medya Kuruluşlarının Yetkilileri
• Medikal Teknoloji Üreticileri ve İthalatçıları
• Medikal Kozmetik Firmaları
• Diğer Sağlık Sektörü Karar Vericileri
• Hastane Otomasyon Programcıları

kişi, poz, kıyafet, iç mekan içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sağlık Kuruluşları
Dünya standartlarında hastanelerle tanışma fırsatı bulacaksınız.

Sağlık Turizmi Acenteleri
Sağlık sektöründeki tüm gelişmeleri yakından takip eden acenteler ile tanışma fırsatı bulacaksınız.

Termal Tesisler
Üstün hizmet kalitesi ve doğal termal su kaynak zenginliğine sahip tesisleri yakından tanıyabileceksiniz.

Fuar Programı Akışı

Açılış ve ziyaret 10.30-17.00

Sigorta şirketleri toplantısı 10.30
(Sadece sigorta şirketlerinin temsilcilerine açıktır.)

Sağlık turizm acenteleri toplantısı 14.00
(Sadece sağlık turizmi acentelerine açıktır)

Kapanış 17.00

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu Sağlık Turizmi İçin Hemen Kaydolun
Amsterdam, Netherlands on 20 – 21 May 2022.

Postillion Otel ve Kongre Merkezi
Adres: Paul van Vlissingenstraat 9-11, 1096 BK Amsterdam

harita içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00