HOLLANDA’DAN MERSİN’E MİLYARLIK TARIM YATIRIMI…

9 Hollandalı yatırımcı, Mersinli 210 firma ile görüştürüldü.

Türk Dünyasından Haberler 24.10.2022 09:45:00 0
HOLLANDA’DAN MERSİN’E MİLYARLIK TARIM YATIRIMI…

9 Hollandalı yatırımcı, Mersinli 210 firma ile görüştürüldü.

Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Derneği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleşen görüşmeler sonucunda, Hollandalı 9 firma, miyar euroyu bulacak yatırım görüşmelerine sıcak baktılar.

İlhan KARAÇAY gitti, izledi ve yazdı,
Bahadır BİGÜL fotoğrafladı

Afbeelding met persoon, buiten, staand, groep Automatisch gegenereerde beschrijving

Ethem Emre tarafından hayata geçirilmiş olan Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Derneği’nin özel organizasyonu ile gerçekleşen, 9 Hollanda firması temsilcilerinin katıldığı bir Mersin seyahati sonrasında, Mersin’e milyar euroyu bulan yatırım planları yapıldı.
Ülkemiz ekonomisi için çok önemli olan bu yatırımların gerçekleşmesi halinde, ülkemiz ile Hollanda arasındaki ticaret hacmi milyarlarca dolar yükselecek.

Mersinli kameraman dostum Bahadır Bigül ile birlikte siz değerli okurlarım için izlediğim iki günlük gezi programının ilk gününü bugün, ikinci gününü de yarın sizlere sunacağım.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyelere gönderdiği bilgiler sonucunda, tam 210 firma, Hollandalı yatırımcılar ile görüşmek için kayıt yaptırdılar.
Gezinin ilk günü, Hollandalı yatırımcılarla görüşmek isteyen 210 Mersinli firma, kendileri için belirtilen saatlerde Ticaret ve Sanayi Odası’na geldiler ve Hollandalı yatırımcılar ile sıra ile konuştular.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Hollanda’da gelen firmaların hangi alanlarda işbirliği yapmak istediklerini üyelerine detaylı bir şekilde bildirmiş olduğu için, her firma ile 10 ile 20 arasında görüşme sağlanmış oldu.

Afbeelding met vloer, binnen, persoon, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving

Bugün sizlere, 9 Hollanda firması ile görüşmeye gelen ilk 9 Mersin firması görüşmelerinin fotoğrafları ile yatırım kunusunu sunuyorum:

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollandalı Sawari Fresh International sahibi Arie Havelaar, Mersinli Göknur Gıda temsilcileri ilk görüşmeyi yaptı. Daha sonra sıra ile görüşme yapan Mersinli firmalar şunlardı: A Plus Dış Ticaret, ACDC Kozmetik Sanayi, Köklü Şirketler Grubu, CEM-PA İnşaat, Compass Fruit International Trade, Deya Tarım ve Hayvancılık, Derya Grup, Ram Ser Logistics, MDT Denge Yatırım, Sunnycoo A.Ş., Taylan Lojistik, Alkan Hukuk Ofisi, Elçik Nakliyat, Güntaş Makina Lojistik, Kurtuluş Sebze Meyve, Reel teknik Mühendislik.

Afbeelding met tekst, tafel Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollandalı Pray Dryer Components firması sahibi Roland Stoltz, Mersinli CEM-PA temsilcileri ile ilk görüşmeyi yaptı. Daha sonra sıra ile görüşme yapan Mersinli firmalar şunlardı:
ACDC Kozmetik, A Plus Dış Ticaret, BATUR Tarım Gıda Sanayi, DERYA Tarım Hayvancılık, Derya Grup, Sunnycoo A.Ş., MDT DENGE, RAM SER Logistics, Taylan Lojistik, Alkan Hukuk Ofisi, Evrensel Hukuk Bürosu, Savran Organics, Seven Plus Eco Sera Agriculture, Uzel Dış Ticaret.

Afbeelding met person, persoon, binnen, tafel Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollandalı Logistic Business Partners firması sahibi Anton Flippo, ilk görüşmesini Mersinli Arg Fırat Arcılık firması temsilcisi ile yaptı. Daha sonra görüşme yapan Mersinli firmalar şunlardı:
Tozluyurt Nakliyat, ACDC Kozmetik Sanayi, A Plus Dış Ticaret, CEM-PA, MMS Baran, Derya Tarım Hayvancılık, Derya Grup, Sunnycoo A.Ş., RAM SER Logistics, Alkan Hukuk Ofisi, Taylan Lojistik, Seven Plus Sera, Evrensel Hukuk, Elçik Nakliyat, Güntaş Makina Lojistik, Global Ekspres Gıda, Marin-tek, Marshali Global Logistics, Mehmet Taşdelen Paketleme, Mersin Global Lojistik.

Afbeelding met tekst, persoon, person, binnen Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollandalı Frutolia sahibi Cem Varnatopu, ilk görüşmesini Mersini Moment Agro tensicisi ile yaptıktan sonra şu firmaların temsilcileri ile görüştü:
Compass Fruit, CEM-PA, AKTR Yaş Sebze ve Meyva, Agromer Biosan Köklü Şirketler, Göknur Gıda, A Plus Dış Ticaret, ACDC Kozmetik, Derya Tarım, Mersin Eka Grup, Mehmet Taşdelen Paketleme, Derya Grup, MDT Denge Tarım, Ram Ser, Sunnycoo A.Ş., Taylan Lojistik, Interimeks, Eren Tarım, Kurtuluşlar Sebze Metve, Göknur Tarım Gıda, Alkan Hukuk Ofisi, Uzel Dış Ticaret, Reel Teknik Mühendislik, Güntaş Makina Lojistik, Elçik Nakliyat, Odero Gıda Dış Ticaret, Olba Hayvancılık Taım Ürünleri.

Afbeelding met persoon, winkel, eettafel, menigte Automatisch gegenereerde beschrijving
Mersin gazesine katılan bir de Perulu bayan vardı. Peru World firması sahibi Anna Lucia’nın ilk görüştüğü temsilciler, Mersinli Compass temsilcileri oldu. Perulu Ana Lucia daha sonra şu firma tamsilcileri ile görüştü: Agromer Biosan Köklü Şirketler, Göknur Gıda, CEM-PA, MDT Denge Tarım, A Plus Dış Ticaret, ACDC Kozmetik, Derya Tarım Hayvancılık, Derya Grup, Alkan Hukuk, Sunnycoo, RAM-SER, Taylan Lojistik, Savran Organics, Güntaş, Reel Teknik Mühendislik, Mersin Eka Grup, Uzel Dış Ticaret.

Afbeelding met tekst, persoon, person, binnen Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollandalı firma Combilo’nun sahipleri Ron Toet ve Leroy Philipsen’in ilk görüştükleri Mersinli firma Asya Modern Sera Sistemleri’nin temsilcisi oldu.
Daha sonra görüşme yapan Mersinli firmalar şunlardı: CEM-PA, AKTR Yaş Sebze ve Meyve, Compass Fruit, Agromer Biosan Köklü Şirketler, Göknur Gıda, Ram ser Logistics, ACDC Kozmetik, Taylan Lojistik, Mehmet Taşdelen Paketleme, Evrensel Hukuk, Derya Grup, Mersin Eka Grup, Sunnycoo A.Ş., MDT Denge Yatırım, Gümsan tarım, Kurtuluşlar Sebze Meyve, Alkan Hkuk, Uzel Dış Ticaret, Seven Plus, Göknur Tarım, Olba Hayvancılık Tarım Ürünleri, Odero Gıda Dış Ticaret, reel Teknik Mühendislik.

Afbeelding met persoon, taart, binnen, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving

Hollandalı firma Vita Verde Worldwide Freshness firması temsilcisi Yeliz Kaya’nın ilk görüştüğü Mersinli firma AKRT Yaş Sebze ve Meyve temsilcisi oldu. Daha sonra sıra ile görüşen mersinli firmalar şunlardı: Çınar Ambalaj, Avşarlar Kuruyemiş, Göknur Gıda, Batur Tarım Gıda, ACDC Kozmetik, A Plus Dış Ticaret, CEM-PA, Compass Fruit, Alkan Hukuk, Derya Grup, Ram Ser Logistics, Sunnycoo, Taylan Lojistik, Mehmet Taşdelen Paketleme, MDT Denge Yatırım, Reel Teknik Mühendislik, Uzel Dış Ticaret, Seven Plus, Eren Tarım, Mersin Eka Grup, Güntaş Makina Lojistik, Evrensel Hukuk, Elçik Nakliyat, Kurtuluşlar Sebze Meyve, Göknur Tarım Gıda, Kanşıray Group Murat Tarım Ürünleri, Odero Gıda Dış Ticaret, Olba Hayvancılık Tarım Ürünleri.


Hollandalı Firma Vitaal Europa’nın sahbi Deniz Korkmaz’ın ilk konuştuğu Mersinli, ACDC Kozmetik temsilcisi oldu. Daha sonra sıra ile görüşen mersinli firmalar şunlardı: AKTR Yaş Sebze ve Meyve, Agromer Biosan Köklü Şirketler Grubu, Alkan Hukuk, Göknur Gıda, Derya Grup, Sunnycoo A.Ş., CEM-PA, Compas Fruit, Taylan Lojistik, Mehmet Taşdelen Paketleme, Güntaş, MDT Denge Yatırım, Ram ser, Reel teknik Mühendislik, Mersin Eka Group, Ecrensel Hukuk, Uzel Dış Ticaret, Seven Plus, Eren Tarım, Kurtuluşlar Sebze Meyve, Göknur Tarım, Odero Gıda, Interimeks Ltd Şti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61