HOLLANDALI DOKTORLARDAN KORKUNÇ İDDİA

Hollandalılar?ın ilgiyle izledikleri TV programlarında konuşturulan ev doktorlarıRIVM?nin (Halk Sağlığı ve Çevre İçin Devlet Enstitüsü) açıkladığı, koronavirüsten ölenlerin sayısının gerçek olmadığını, asıl sayının çok daha yüksek olduğunu iddia ettiler.

Türk Dünyasından Haberler 28.03.2020 09:38:21 0
HOLLANDALI DOKTORLARDAN KORKUNÇ İDDİA

Hollandalılar’ın ilgiyle izledikleri TV programlarında konuşturulan ev doktorlarıRIVM’nin (Halk Sağlığı ve Çevre İçin Devlet Enstitüsü) açıkladığı, koronavirüsten ölenlerin sayısının gerçek olmadığını, asıl sayının çok daha yüksek olduğunu iddia ettiler.

 

Evlerinde ölenler değil, sadece hastanelerde ölenlerin sayısı açıklanıyor.

Açıklamaların kasıtlı olup olmadığı tartışılıyor.


Hollandalılar’ın ilgiyle izledikleri TV programlarında konuşturulan ev doktorları,

 

RIVM’nin (Halk Sağlığı ve Çevre İçin Devlet Enstitüsü) açıkladığı, koronavirüsten ölenlerin sayısının gerçek olmadığını, asıl sayının çok daha yüksek olduğunu iddia ettiler.

 

EVLERİN’DE ÖLENLER TEST EDİLMİYOR


Braband bölgesinde faaliyet gösteren ev doktorları Angela van Uden adlı doktor Zembla adlı programda, Eduard Graat adlı doktor da Langs de Lijn adlı programda yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler:


‘RIVM’nin bugün yaptığı açıklamada, Hollanda’daki korona hastalığının yavaşlama istikrarı gösterdiği belirtildi ve bu hastalıktan ölenlerin sayısı anlatıldı. Ne var ki, durum hiç de açıklandığı gibi değil.

rin çoğuna test yapılmıyor. Test yapılmayan ölüler ise korona kurbanı olarak açıklanmıyor. Bizim bildiğimiz pek çok ölüye test yapılmadı. Haliyle bu ölüler, koronadan ölenler listesine eklenmedi.’


Doktorların TV programlarında yaptıkları bu açıklamadan sonra çok şaşıran ve ürken Hollandalılar, bu açıklamaların kasıtlı olup olmadığı üzerinde tartışırlarken, hükümetten bu konuda ciddi bir açıklama yapılması gerektiğini istediler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00