HOLLANDALI GENÇ KIZ, SEVGİLİSİNİN ÖLDÜĞÜ YERE İKİ YILDIR HER HAFTA TAZE ÇİÇEKLER KOYUYOR.

Tanınmış bir motor sürücüsüydü. Ama hata yapmak onu ölüme götürdü. Yüzlerce motorcu arkadaşı, kaza yerinde anma töreni yaptı.

Türk Dünyasından Haberler 7.05.2021 18:21:00 0
HOLLANDALI GENÇ KIZ, SEVGİLİSİNİN ÖLDÜĞÜ YERE İKİ YILDIR HER HAFTA TAZE ÇİÇEKLER KOYUYOR.

anınmış bir motor sürücüsüydü. Ama hata yapmak onu ölüme götürdü. Yüzlerce motorcu arkadaşı, kaza yerinde anma töreni yaptı. Sevgilisi ise öldüğü yeri bir anıt haline getirdi ve her hafta taze çiçekler koydu.

 

İkamet ettiğim şehirde ve evime çok yakın bir yerde meydana gelen kaza, kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Öldüğü yere anıt yapılması için baş vurulan Belediye onay verdi.

Olay, denizin doldurularak, kazanılan toprak üzerine kurulan Almere kentinde meydana geldi. (Almere’nin öyküsü aşağıda)

İlhan KARAÇAY

Hollanda’nın, denizi doldurarak kazandığı toprak üzerinde kurduğu Almere şehrinde meydana gelen bir kaza, kamuoyunu günlerce meşgul ettiği gibi, muhteşem bir aşk hikâyesini de dillendirdi.
Tüm dünyada sözü çok edilen Almere, şimdi de bu aşk hikâyesi ile konuşuluyor.
20 yıldır ikamet ettiğim Almere’nin, ‘Adalar Bölgesi’ndeki evime çok yakın bir yerde meydana gelen bu kazada can veren motor sürücüsü bir genç, sevgilisi tarafından yapılmakta olan fedakârlıklarla gönüllerde yaşatılıyor.

Olay, 22 Temmuz 2019 akşamı saat 22.30’da meydana gelmişti. Duyumunu aldıktan sonra gittiğim kaza yerinde gördüğüm durum şöyleydi: Motoru ile çok süratli gittiği görgü şhitlerince belirlenen genç, önde giden bir otobomile hızla çarpmıştı. Talihsiz genç, bu şiddetli çarpma sonucunda olay yerinde can verdi. Olay yerine gelen polisler tarafından kimliği tespit edildikten sonra haber verilen aile efradı ve diğer meraklıların doluştuğu yere bir de genç kız gelmişti. Gencin sevgilisi olduğu anlaşılan genç kızın çırpınışlarını durdurmak mümkün değildi. O gece sabaha kadar olay yerinden ayrılmayan genç kız, ertesi gün kazanın meydana geldiği yeri çiçek bahçesine çevirdi.

Kazada can veren genç, bir motor kulübünün üyesiydi. Ertesi gün acı haberi alan yüzlerce motorcu, Hollanda’nın çeşitli yerlerinden Almere’deki olay yerine akın etti. Klaksonlar ve alkışlar içinde anılan motorcu genç, görsel ve yazılı medyada günlerce yer aldı.

Hayatını kaybeden gencin sevgilisi, tam bir çiçek bahçesine çevrilen olay yerini, kendisi için bir anıt yeri olarak seçti. Yolun iki tarafına her hafta yenilediği çiçekleri koyan sevgili, yaklaşık iki yıldır bu etkinliği yapıyor.

Kulüp arkadaşlarıyla birlikte Belediye’ye başvuran genç kız, kazanaın meydana geldiği yerin yakınına bir anıt taşı konması için izin istedi. Belediye’nin kabul ettiği bu anıt taşı çok yakında kaza yerine yerleştirilecek.

Her gün karşılaştığım kaza yerindeki çiçekleri, benim de fotoğraflama zamanım gelmişti artık. Zira, hem insanlığın ve hem de aşkın yüceliğini anlatabilmek için elde ettiğim bu imkânı değerlendirmem lâzımdı.

Öyle de yaptım. Bu hazin aşk hikâyesini ve insanlığa örnek olacak bu muhteşem davranışı, hiç tanımadığınız halde sizlere anlatmam kaçınılmazdı artık…

12’NCİ VİLAYET: FLEVOLAND VE ALMERE

Asırlardır 11 vilayetten oluşan Hollanda’da, denizin doldurulması ile kazanılan yere inşa edilen Lelystad ve Almere şehirleri, Utrecht Vilayeti’ne bağlandı. Daha sonra çok gelişen ve hâlâ da gelişmekte olan bu yere Flevoland adı verildi ve 12’nci Vilayet olarak kayda geçti.


                               Almere kenti inşası 1976’da böyle başladı.

                                              Şimdiki Almere’den bir görüntü.

1975 yılında dolgu işlemi tamamlanan polder üzerinde kurulan Almere’de ilk evler 1976 yılında tamamlandı. Önce Amsterdam’dan göç alan Almere’ye daha sonra Hollanda’nın dört bir yanından akın başladı. Şu anda nüfusu 275 bin olan Almere’nin 600 bin nüfusa yükselmesi için inşaatlar devam ediyor.

Amsterdam’ın doğusunda kalan gölün büyük bir kısmı doldurularak, Almere ve Lalystad’ı içine alan Flevoland vilayeti meydana getirildi. Bu iki şehirde şimdi 450 bin kişi yaşıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00