``HÜKUMET GREV HAKKIMIZI GASP ETTİ``

Kristal-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 10 Temmuz 2014 günü İstanbul'da toplandı.

Gündem 11.07.2014 14:57:00 0
``HÜKUMET GREV HAKKIMIZI GASP ETTİ``

Kristal-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 10 Temmuz 2014 günü İstanbul’da toplandı.Toplantıdan sonra Yapılan açıklamada Sendika ve üyesi İşçilerin kararlılıkla Mücadelelerine devam edeceği bildirilirken,Hükümet`e de çağrıda bulunularak,İçşi karşıtı tutumun sona erdirilmesi istendi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu grev ertelemesine karşı işyerlerinde yükselen haklı öfkeye ve tepkiye tercüman olarak, ertelemenin cam işçisini yıldırmadığını ve hak arama mücadelesinin daha da kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

Yapılan görüşmeler sonucunda aşağıdaki eğilim ve kararların üyelerimiz ve kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

  1. Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz uzun bir aradan sonra yapılan cam grevinin Türkiye’de grev hakkının unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde yol gösterici ve ön açıcı bir işlev gördüğünü tespit etti. 8 günlük grevimizin çok etkili ve coşkulu biçimde uygulandığını, işçilerin birlik ve bütünlüğünü, sendikal birliği daha da pekiştirdiğini kaydetti.
  2. Gerçekte bir grev yasağı anlamına gelen ve uluslararası hukuk normlarına da aykırı olan 12 Eylül mirası antidemokratik bir düzenleme ve uygulama olan grev ertelemesine karşı sendikamız Danıştay’a başvurarak kararın iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etmiştir. Bunun yanında Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızın kullanılması yönünde gerekli girişimlerin başlatılmasına da karar verildi.
  3. Sendikamızın hukuk mücadelesinin yanında Bakanlar Kurulu’nun grev hakkımızın ortadan kaldırılması girişimine karşı her platformda demokratik ve meşru mücadele yöntemlerinin hayata geçirilmesi gereği vurgulandı.
  4. Grev ertelemesinin arkasına saklanarak çok daha katı ve uzlaşmaz bir tutum içine giren Şişecam’ın bu tavrına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla etkili bir eylem planının tespit edilerek hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
  5. İş sözleşmeleri haksız biçimde sona erdirilen üyelerimiz Tamer Balcı ve İsmail Çalışkan’ın işlerine iadesinin sağlanması için sendikamızın önümüzdeki süreçte de her türlü çabayı göstereceği bir kez daha önemle vurgulandı.
  6. İşyerlerinde işverence dayatılan taşeron uygulamalarına son vermek için sendikamızın hukuki süreçleri başlatmasına karar verildi.

Kristal-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi’nin üyelerimizin talepleri doğrultusunda sonuçlandırılması için kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu,  cam işçisinin bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da iş, ekmek ve barış mücadelesini sarsılmaz bir inançla sürdüreceğini vurguladı.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.``Denildi.

 

 

``haberin olduğu her yerde

artuklu habwer ajansı-istanbul


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00