`HÜKÜMET ,KÜRTLERİ DUVARLA AYIRMAYA ÇALIŞIYOR``

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Sınıra duvarlar örülerek Kürt halkının birbirinden ayrılmaya çalışıldığını öne süren Baluken, "Rojava sınırına örülmek istenen bu duvarlara izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi

Siyaset 1.11.2013 16:48:41 0
`HÜKÜMET ,KÜRTLERİ DUVARLA AYIRMAYA ÇALIŞIYOR``


BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında Yaptığı açıklamada Sınıra duvarlar örülerek Kürt halkının birbirinden ayrılmaya çalışıldığını öne sürereken, Baluken, "Rojava sınırına örülmek istenen bu duvarlara izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi yükselterek sonuç alıncaya kadar devam ettireceğiz" dedi.


"Örülmeye çalışılan bu duvarlar, tarihi bir Kürt fobisinin sonucudur" iddiasında bulunan Baluken, halkların iradesi karşısında bugüne kadar hiçbir duvarın dayanamadığını dile getirdi. 

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan`ın ölüm orucu direnişinin, halkın mücadele kararlılığının hangi aşamada olduğunu göterdiğini belirten Baluken, "Hükümet bu utanç duvarı yapımından vazgeçmezse milyonlarca Kürt sınırın iki tarafında kenetlenecek ve direnecektir" diye konuştu. 

Örülen her duvarın yeni bir isyanı, direnişi doğuracağını belirten Baluken, "Hükümet, bu utanç duvarı politikasından vazgeçmelidir. Çetelere verilen destek politikalarından da vazgeçilmelidir" ifadesini kullandı. 

Rojava`da yaşanan saldırılara paralel olarak İran`da Kürtlere yönelik imha politikalarının sürdürüldüğünü öne süren Baluken, İran`ın, PJAK ile ateşkesin şartlarından olan idamları durdurma kararına uymadığını söyledi. 

Baluken, "Tahran yönetiminin Kürtlere yönelik idam ve infaz politikasına ağırlık vermesi, bölgesel gelişmelerle doğrudan bağlantılıdır. İdamlar, Kürtlerin statüsüne yönelik sürdürülen topyekün saldırının İran ayağıdır. Bu idamların Ankara-Tahran yakınlaşmasının arttığı bir süreçte devreye konulması dikkat çekicidir" dedi. 

İran`ı bu politikasından vazgeçmeye çağıran Baluken, "Hükümet, bu idamları desteklemiyorsa, yapılacak görüşmelerde idamların durdurulmasını istemelidir" diye konuştu. 

Baluken, bir soru üzerine, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu`nda pantolon giymesi için İçtüzük değişikliğine gerek olmadığını söyledi. 

Kadın milletvekillerinin pantolon giyerek çalışmalarını yapmalarının önünde bir engel olmadığını ifade eden Baluken, "Yıllardır yanlış algı üzerinden oluşmuş teamüller var, bu teamüller ortadan kalkmalı" dedi. 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00