Hükümlüler,Çubuk Külliyesinde Fidan Dikti

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesinde öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve hükümlüler birlikte fidan dikti.

18.11.2015 10:06:45 0
Hükümlüler,Çubuk Külliyesinde Fidan Dikti

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesinde Fidanlar Topraklarla Buluştu
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesinde öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve hükümlüler birlikte fidan dikti. 
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi alanında fidan dikme töreni yapıldı. Üniversite alanının ağaçlandırılması amacıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çubuk Orman Bölge Şefliği işbirliğinde, bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. 
Külliye alanında 3 yıldır ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın fidan diktiklerini belirtti.
Yıldırım Beyazıt Üniversite alanının şuan ki durumunun kendisine 1975 yılında okuduğu üniversite olan Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Kampus alanını hatırlattığını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da, “Adalet Bakanlığımıza, Orman Bakanlığımıza ve rektörlüğümüzün değerli personeline ve mensuplarına bir kere daha teşekkür ederim. Biz gayet memnunuz böyle bir faaliyetten. Sayın Başsavcım söylerken bende bir hatıramı anlatarak katkı vermek istiyorum. 1975 yılında ben üniversiteyi kazandığımda o zaman Beytepe Kampüsü1975 yılında ilk sene o zaman açılmıştı. Beytepe’nin 40 yıl önceki hali aynen böyleydi, şöyle kıraç bir arazi, şöyle yakınlarında Beytepe köyü vardı. Alanda hiçbir ağaç yoktu ve sadece binalar vardı. Ama şimdi Beytepe’yi gidip görenler 40 yıl sonra nasıl olduğunu biliyorlar, adeta orman olmuş ve çevresi şehirleşmiş muazzam bir kent bölgesi oldu orası. Cenabı Allah nasip ederse görürüz inşallah buralarda ormanlarla, güzel binalarla gençlerimizin, insanlarımızın eğitim göreceği vakit geçireceği çok güzel tesislerle, sosyal alanlarla donatılacak inşallah. Bir Çubuklu olarak bunu görmeyi çok istiyorum. Bu emeğinden hizmetinden dolayı bütün çalışanlarımıza bu faaliyette bütün adım atan herkese ben bir kere daha teşekkür ediyorum hayırlı olsun” dedi. 
Üniversiteyi Çubuk’a kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Acehan, “Bugünkü törenin en önemli özelliği bugün burada çalışan kardeşlerimizin denetimli serbestlikten yararlanan kardeşlerimiz olmasıdır. Yaklaşık bin 500 fidan dikilecek olan üniversitemize artık biliyorsunuz ki Eylül ayında açılıyor ve burada eğitime başlanılacak inşallah. Buralar 10-20-30 yıl sonra çam ağaçlarıyla, selvi ağaçlarıyla inşallah donatılmış olacak. Bugün burada bunun alt yapısını yapıyoruz. Üniversitemiz sosyal donatı alanlarıyla, ağaçlandırılmış orman alanlarıyla, binalarıyla muhteşem bir eser olarak, Reisimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Beyin bir armağanı olarak Çubuk’ta yer bulacak inşallah” diye konuştu. 
Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Kemal Demirdön, oluşturulacak ormanın bakımının, denetimli serbestlik uygulamasına tabi olan hükümlülerce yapılacağını söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hükümlüler ve öğrenciler daha önceden hükümlüler tarafından yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. 
Törene Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Demirdön, Ankara Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar ve diğer ilgililer katıldı.

 

Artuklu HaberAjansu-Ankara/Çubuk


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10899,3%0,04
  • DOLAR

    32,17% 0,04
  • EURO

    34,91% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2454,52% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3999,16% 0,00