HÜLYA ASLAN DATÇA EL SANATLARI SOKAĞINDA....

Haber Sitelerimiz Kültür işleri sorumlusu Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hülya Aslan,Tatilde bulunduğu Datça`da sizler için ``El Sanatları Sokağı`nı gezdi.

Kültür ve Sanat 7.07.2015 13:54:18 0
HÜLYA ASLAN DATÇA EL SANATLARI SOKAĞINDA....

Haber Sitelerimiz Kültür işleri sorumlusu Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hülya Aslan,Tatilde bulunduğu Datça'da sizler için ''El Sanatları Sokağı'nı gezdi.

                                                                DATÇA EL SANATLARI SOKAĞI

             Datça’ya tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan el sanatları sokağındayım,gecenin siyah tuvaline işlenmiş renkler dans ediyor. insanlar cıvıl cıvıl .

         Şairlerin,yazarların,ressamların ,heykeltraşların  eserlerini,emeklerini,ürünlerini  sergilediği ve hemde sattığı bu sokakta ;ayrıca  İşi olmayan insanlar da,Datça Belediyesi’nin kendilerine ücretsiz tahsis ettiği tezgahlarda satış yapıyor, hem ekonomiye,hem de turizme katkı sağlıyorlar.Eski Datça denilen yerde ,Datça’lı kadınların el emeği göz nuru el işleri,danteller,oyalar(İğne-Mekik,Tığ)kanaviçe,boncuk işleri vs.el yapımı takılar,çantalar maşallah diyorum.

      Eskilerin işsiz insanlar için kullandıkları ‘’KALDIRIM MÜHENDİSİ’’ imalı deyimi artık tarihe karışmış,şimdilerde bu söz  SANAT SOKAĞI’NDA  gerçek anlamını bulmuş, işsizlerin artık üretebildiği sokakları, kaldırımları, bir mühendis titizliğiyle işlediği ortamlar oluşmuş.insanlık adına  çok sevindirici.

    Heykeltraş Aziz KAYADELEN  mini  sokak atölyesinde  çanak ,çömlek ,testi  yapmakla meşgul,bende heveslendim ve biraz çalıştım çok zevkli.   İstanbul’a gidince bu çömleklerde yoğurt yapmayı planladım,demek  ki sanat ihtiyaçmış,yada ‘’SANAT İHTİYAÇTAN DOĞAR ‘’  dedim ve bu okkalı sözlerle yazımı noktalıyorum .

 

Artuklu Haber Ajansı: Hülya ASLAN  07 Temmuz 2015

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00