İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi?nin başarılı öğrencileri, Avrupa hukukunu karşılaştırmalı olarak öğrenmek için Atina?da 24-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen ?Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu?na katıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin başarılı öğrencileri, Avrupa hukukunu karşılaştırmalı olarak öğrenmek için Atina’da 24-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen ‘Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu’na katıldı.
Avrupa kamu hukuku, ulusal ve karşılaştırmalı hukuk,insan hakları hukuku ve çevre hukuku konularında, uzmanlaşmış avukatlar ve/veyademokratik Avrupa Birliği kurumlarına ve dünyaya daha nitelikli eleman eğitmeyiamaçlayan Avrupa Kamu Hukuku Merkezi (EPLO), 24-28 Temmuz 2017 tarihleriarasında Yunanistan’da düzenlenen ‘Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu’na ev sahipliği yapıyor. EPLO GenelKurul Üyesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Hukuk Fakültesi’nde eğitimgören başarılı 5 öğrencisini Atina’da yapılan ‘Global Hukuk ve Yönetim YazOkulu’na gönderdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin geçen yıl yapılan EPLOGenel Kurulu’na üye sıfatıyla katıldığını belirten İAÜ Hukuk Fakültesi ÖğretimÜyesi Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Öztezel, EPLO ile öğrenci odaklı yapılan ilk aktifkatılımın ‘Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu’ ile gerçekleştirileceği bilgisinipaylaşıyor. Yrd. Doç. Dr. Öztezel, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelenakademisyen ve öğrencilerle uluslararası nitelikli bir eğitim platformuolduğuna dikkat çekerken, yaz okulunun İAÜ’lü 2 ve 3’üncü sınıf hukuköğrencilerinin Avrupa’nın hukuk gündemine ilişkin bir vizyon edinmelerine veülkeler arasındaki hukuk mevzuatlarını karşılaştırmalı olarak inceleme fırsatıvereceğini söylüyor.
“Hukuk öğrencileri için asıl olan ulusal hukuktur” diyenYrd. Doç. Dr. Öztezel, yaz okullarında öne çıkan uluslararası hukuk gibikonuların ise öğrencilere vizyon kazandıracağını ve zihinlerini açacağınıbelirtiyor. Yaz okulu sonrasında öğrencilerin eğitim süresince elde ettiklerideneyimleri içeren bir değerlendirme çıktısını da etkinlik sonrasında EPLO ilepaylaşacaklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Öztezel, öğrencilere yönelikdüzenlenen ‘Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu’nun yanı sıra bu yıl eylül ayındada hukuk fakültesi öğretim üyelerine yönelik düzenlenecek bir başka etkinliğinise akademisyenler arası deneyim paylaşma imkanı sunacağına vurgu yapıyor.
‘YAZ OKULUKAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT’
Hukuk, siyaset bilimi, toplum bilimleri ve uluslararasıilişkiler mezun ve öğrenciler için tasarlanmış; dünyaca ünlü prestijlihocaların seminerler verdiği ‘Global Hukuk ve Yönetim Yaz Okulu’na katılacakHukuk Fakültesi öğrencilerinden Fatma Gülsüm Demirci, yurtdışındagerçekleştirilecek yaz okulu programı ile hukuk alanında karşılaştırma yapmaşansı bulacaklarına vurgu yaparken; Merve Akyıldız, “Geçen yıl Rotherdam’dafarklı bölüm öğrencilerinin katıldığı bir programa katılmıştım. Farklıülkelerden farklı kültürlerden gelen insanlarla tanışmıştım. Çok verimligeçmişti. Bu yıl da Hukuk Bölümü öğrencilerinin olduğu bir yaz okulunakatılıyorum. Yaz okullarının öğrenciler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunudüşünüyorum” diyor.
İlk defa yurtdışında bir yaz okuluna katılacağınıbelirten hukuk öğrencilerinden Tarık Can Ercan ise, farklı okullardan farklıülkelerin eğitimcilerini ve öğrencilerini biraraya getirecek yaz okulundakurulacak iletişimin kendisi açısından geleceğe yönelik de bağlantılar oluşmasıaçısından çok fazla getirisi olacağını söylüyor. Mehmet Ege Üzümcü de, Atina’dagerçekleştirilecek yaz okuluna burslu olarak katılacak olmaktan duyduğumemnuniyeti dile getirirken, yurtdışında farklı ülkelerden gelecek hocalarlauluslararası hukuk konusunda bir değerlendirme içinde olmanın önemli birtecrübe kazandıracağı görüşünde: “Kamu hukuku tüm dünyada devlet yönetiminde veanayasa yapımında çok uygulanan bir alan. Dünya çapında bir iş yapabilmek içinfarklı kaynaklardan beslenmek gerekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’ninyurtdışı imkanları çok geniş ve bu fırsatları tüm öğrencileri için kullanıyor.Tabii burada biraz çabalamak gerekli. Bunun için de iyi bir dil bilmek şart.”
GLOBAL HUKUK VEYÖNETİM YAZ OKULU NELER SUNUYOR?
Yaz Okulu’nda İAÜ Hukuk Fakültesi’nden 2 akademisyen ve 5öğrencinin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılım gösterenöğrencilere ‘Enerji Hukuku’, ‘Teknoloji ve Özgürlükler’, ‘Finansal Ayarlamalarve Karar Verme Mekanizmaları’, ‘Global Ekonomide İnsan Hakları’ ve ‘YapayZekada Düzenlemeler ve Hukuk’ başlıklı konularda eğitimler veriliyor.
Yaz Okulu’na katılım gösteren İAÜ’lü hukuköğrencilerinin, 5 gün süren program eğitimi ve konaklama masrafları İstanbulAydın Üniversitesi tarafından karşılanıyor.
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55