İBB?DEN MİSAFİR ASKERİ PERSONALE BEYAZ GEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı?nın dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafir Askeri personellerine gezi programı düzenledi.

5.12.2017 10:47:46 0
İBB?DEN MİSAFİR ASKERİ PERSONALE BEYAZ GEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı’nın dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafir Askeri personellerine gezi programı düzenledi.

 

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı’nda eğitim alan 180 kişilik konuk Askeri Personeli Beyaz Gezi organizasyonunda ağırlandı. Türkçe lisan eğitimi için Özbekistan, Gürcistan, Ukrayna, Afganistan, Güney Kore, Çin ve Somali’den gelen konuk askeri personel kendileri için özel olarak düzenlenen gezide Dolmabahçe Sarayı, Deniz Müzesi ve Miniatürk Park Alanı’nı gezdi. Konuk askerler dikkatle ve ilgiyle takip ettikleri gezi aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini, Türk kültürünü, misafirperverliğini, tarihi ve milli değerleri yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Gezi boyunca elde ettikleri bilgiler ve titizlikle organize edilen gezi programından dolayı memnuniyetlerini dile getiren konuk katılımcılar, kendilerine bu fırsatı sağlayan İBB yöneticilerine selam ve teşekkür etti. Organizasyon sonunda konuk askeri personele Türkiye hatırası olarak hediye setleri takdim edildi. Dil Eğitimine Destek ‘Tarihi Mekân Gezileri’ Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile gerçekleştirilen ikili anlaşmalar kapsamında yurtdışından gelen Misafir Askeri Personellere Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda dil eğitimleri veriliyor. Konuk katılımcılar bu kapsamda teorik bilgilerin yanı sıra, Türk dilinin kültüre yansımalarını yerinde görmek adına gezilere davet ediliyor. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen İBB Beyaz Gezi organizasyonu konuklar için uygulamalı ders niteliği taşıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79