İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avusturya?da, UNESCO?nun desteğiyle gerçekleştirilen Graz Designmonat Festivali kapsamında ?İstanbul Design Collection Sergisi? açtı. İstanbul?dan ilham alınarak hazırlanmış iyi fikir ve tasarımların yer aldığı sergide modadan mimariye, grafikten endüstriyel tasarıma kadar 28 farklı tasarım uluslararası katılımcılara tanıtılıyor. Dünyanın önde gelen tasarımcılarının buluştuğu festivalde İstanbul?un potansiyelini tanıtmak ve küresel tasarım merkezi konumuna yükselmesi için iş birliği geliştirmek hedefleniyor.
UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü), 2017 yılında “Yaratıcı Şehirler Ağı” kapsamında İstanbul’u “Tasarım Şehri” ilan etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avusturya’daki Graz Designmonat Festivali’nde “İstanbul Design Collection Sergisi” açtı. Sergi, 29 Mayıs’a kadar devam edecek.
İSTANBUL’A ÖZGÜ TASARIMLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI
Avusturya’nın Graz şehrinde her yıl geleneksel olarakGraz Designmonat Festivali düzenleniyor. Festivalde, UNESCO’nun Tasarım Şehri unvanı verdiği 31 şehir ve 180 yaratıcı şehir temsil ediliyor. Uluslararası çapta özgün tasarımların, önemli moda etkinliklerinin gerçekleştirildiği festivalde ilk kez İstanbul adına katılım sağlandı. Festival bünyesinde, İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından organize edilen İstanbul Design Collection Sergisi, 11 Mayıs’ta açıldı. İstanbul’dan ilham alınarak hazırlanmış grafik, endüstriyel tasarım, moda, mimari tasarım, geleneksel el sanatları tasarımı gibi 28 farklı tasarım tek bir sergide toplanarak uluslararası katılımcılara tanıtılıyor.
HEDEF; İSTANBUL’U KÜRESEL TASARIM MERKEZİ YAPMAK
29 Mayıs’a kadar açık olacak İstanbul Design Collection Sergisi ile;
İstanbul’un tasarım şehri potansiyelini uluslararası bir organizasyon aracılığıyla tanıtmak
Design Monat Festivalinin bir parçası olarak diğer şehirlerin bakış açısı ve deneyimlerinden yararlanmak
Daha geniş kitlelerle iletişim ve bağlantılar kurmak ve küresel düzeyde fırsatlar yaratmak
Programda yer alan etkinlikler aracılığıyla tasarımın sosyal gelişime dönüşmesini sağlamak, yeni düşünce biçimlerini motive etmek ve şehrin kültürel hayatını beslemek
Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla üye şehirlerin liderliğindeki girişimleri teşvik etmek ve geliştirmek hedefleniyor.