İBRAHİM SINCAR`DAN REKTÖR AĞIRAKÇA`YA BÜYÜK TEPKİ

Ak Parti eski Mardin İl Başkan Yardımcısı ve Türkiye Mardin`i Tanıtma vakfı Başkanı İbrahim Sıncar,Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ağırakça`ya seslenerek,sen Üniversiten ile Bilim ile Uğraş,Elini Partimizden çek``Dedi.

Gündem 9.08.2017 13:15:42 0
İBRAHİM SINCAR`DAN REKTÖR AĞIRAKÇA`YA BÜYÜK TEPKİ

Ak  Parti  eski  Mardin İl Başkan Yardımcısı ve Türkiye Mardin'i Tanıtma vakfı Başkanı İbrahim Sıncar,Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ağırakça'ya seslenerek,sen Üniversiten ile Bilim ile Uğraş,Elini Partimizden çek''Dedi.

 

Yıllardır Ak Parti  Mardin il Yönetiminde görev  alan ve Halen Ak Parti Mardiin il Yönetim Kurulu üyesi ve Haziran 2015 Milletvekili seçimlerinde Seçim işleri Koordinatörü görevini  başarı ile yürüten Sincar Aşireti'nin lideri Cemal Sincar'ın küçük  kardeşi İbrahim Sincar Artuklu Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Ağırakça'ya seslenerek,sen Üniversiten ile Bilim ile Uğraş,Elini Partimizden çek''Dedi.

 

 

Ak   Parti Mardin il  Kongresine yönelik  yazılı açıklama yapan Eski Ak Parti Mardin il başkan yardımcısı ve   Türkiye Mardin'i  Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar, Artuklu Üniversitesi rektörü Ahmet Ağırakça’nın Ak Parti Mardin  Olağan Kongresinde Başkanlık için isim önerisinde bulunmasını sert bir dile eleştirerek rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Ağırakça’nın siyasette müdahil olmasını  doğru bulmadığını ı ve Ağırakça’nın siyasetten elini çekerek asıl işi olan Artuklu  üniversitesinin gelişimine katkı için mesai harcaması gerektiğini belirtti.

 

 

   Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof..Dr. Ahmet Ağırakça’nın  AK Parti  Mardin İl  kongresinde Başkanlık  için isim önerisinde bulunmasını sert bir dille eleştiren İbrahim Sıncar devamla şunları söyledi; “Üniversite  Rektörlerinin  siyasette karışması doğru değildir. Rektörlerin siyasette karışmaması gerektiğine inanıyorum.O'nlar asıl işleri olan  bilimle,Üniversitenin gelişmesi ile,Öğrencileri ile uğrasınlar. Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın AK Parti Mardin İl Başkanlığı için aday önermesi hiç doğru ve gerçekçi değil. Üstelik Rektör Ağırakça’nın Önerdiği İl Başkan  Adayı Mardin’i ne kadar biliyor? Mardin’e ne zaman gelmiş? Mardin’de hangi Mahalleyi biliyor ,Başkan adaylığı için önerdiği aday 40 yıldır İstanbul’da yaşıyor. Bu aday il başkanı olursa Mardin’in sokaklarında kaybolacaktır. Rektör Ahmet Ağırakça, gönül verdiğimiz partimizden ellini çekmelidir. Sayın Rektör değerli zamanını Üniversitenin ilerlemesine ve gelişmesine harcamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dava adamı olmayanlar teşkilatta yer alamaz” Açıklamasında bulundu.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82