İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı kadrosuna ÖSYM`nin düzenleyeceği sınavla personel alacak..Müracaatlar 13-20 Temmuz tarihlerinde herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı kadrosuna ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavla personel alacak..Müracaatlar 13-20 Temmuz tarihlerinde herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Başvuracak adayların Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmuş olmaları gerekiyor.
Başvurular 2 ila 10 Kasım tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 17 Aralık'ta Ankara'da yapılacak.
İçişleri Bakanlığının 100 kaymakam adayının alımına ilişkin Duyurusu şöyle;
KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV İLANI
T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 100 (yüz) kaymakam adayı alınacaktır.
Sınava Başvuru Şartları
Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.
1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu'nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK'nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.
01 Ocak 2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (01.01.1981 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
Sınavın Tarihi ve Süresi
Sınav, 17 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav, saat 09.30'da başlayacaktır.
Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi: 40 soru için 100 dakika olacaktır.
Sınavın İlanı ve Başvuruların Alınması
Adaylar başvurularını, 02-10 Kasım 2016 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
Sınava Giriş Belgesinin Düzenlenmesi
Başvurusunu yapan ve sınav ücretini yatıran her aday için ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.
Sınav Organizasyonu ve Yürütülmesi
Sınavın organizasyonu ve sınavın uygulanması tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.
Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.
Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine ve diğer ilgili mevzuata uymak zorundadır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır.
Sınav Konuları
Sınavda adayların, kendisinden istenen bir konuda uzun ya da kısa bir metin yazmasına, verilen problemleri yazarak çözmesine ya da verilen sorulara uzun veya kısa, yazılı cevaplar vermesine dayanan açık uçlu (yazılı) sınav uygulanacaktır. Sınavda adaylara, en az 16 açık uçlu sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan Alan Bilgisi uygulanacaktır. Soruların, konular içerisindeki yaklaşık oranı aşağıdaki gibi olacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür (40): Türkçe (15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (5), Türkiye'nin Sosyo-ekonomik Yapısı (10) ve Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (10) ile ilgili sorulardan,
Alan Bilgisi (60): Anayasa Hukuku (10), İdare Hukuku (20), Türkiye'nin İdari Yapısı (8), Türkiye'de Mahalli İdareler (7), Ekonomi (15) ile ilgili sorulardan oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı 20 oranında eksik veya fazla olabilecektir. Tüm adaylara aynı sorular sorulacaktır.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA