İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA 180 GÜNLÜK ÇALIŞMA DÖNEMİNİ BASINA DEĞERLENDİRDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakanlığımızın son 180 günlük çalışmalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara 6.12.2023 08:11:00 0
İÇİŞLERİ BAKANI  ALİ YERLİKAYA 180 GÜNLÜK ÇALIŞMA DÖNEMİNİ BASINA DEĞERLENDİRDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakanlığımızın son 180 günlük çalışmalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) düzenlenen toplantıda Bakanımız Sayın Yerlikaya; Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Kaçakçılık, Asayiş, Kadına Şiddet, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı konularına dair bilgiler paylaştı.


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasında göreve 180 gün önce başladıklarını ve ilk günden itibaren millete hizmet etme düşüncesi içinde büyük bir gayret ile çalıştıklarını ifade etti. Daha önceden Ankara’da 90, İstanbul’da ise 120 günlük verileri paylaştıklarını belirten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; “1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasındaki 180 günde yapılan çalışmalarımızı da şimdi sizlerle paylaşacağız. Yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin terör örgütleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, tefeciler, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, siber suçlar, asayiş ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında operasyonlarımızı vatan toprağının her karışında, gece gündüz demeden sürdürüyoruz.” diye konuştu. 


“İçişleri Bakanlığı Olarak En Büyük Görevimiz Türkiye’nin Huzuru”


Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalıştıklarını belirten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “100 yıl önce dişimizle, tırnağımızla, canımızla, kanımızla kurduğumuz Cumhuriyetimiz bir asrı tamamladı. Şimdi ise önümüzde Cumhuriyetimizin 2. asrı olan Türkiye Yüzyılı var. Türkiye Yüzyılı’nda İçişleri Bakanlığı olarak en büyük görevimiz, Türkiye’nin huzurunu tesis etmektir.” ifadelerini kullandı.


Bölücü Terör Örgütüne Yönelik 13 Bin 641 Operasyon Yapıldı


Atılan her adımdan temel referanslarının hukuk ve insan hakları olduğunun altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin huzuruna ve kardeşliğine kast eden Bölücü Terör Örgütü’yle mücadelede bin yıldır olduğu gibi kardeşliğin galip geldiğini kaydetti. Terörle mücadele kapsamında son 180 günde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:


“Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik İHA’larımız, SİHA’larımız ve İKU’larımız 28 bin 180 saat uçuş gerçekleştirdiler. Bu dönemde, Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK’ya yönelik bin 973’ü şehir, 11 bin 668’i kırsalda olmak üzere toplam 13 bin 641 operasyon yapıldı. Kırsalda gerçekleşen operasyonların 46’sı büyük, 254’ü orta, 11 bin 368’i küçük operasyonlardı. Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik yapılan tüm operasyonlarda 502 terörist etkisiz hale getirildi. 3 bin 583 şüpheli gözaltına alınırken, 770’i tutuklandı, 684’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”


Türkiye Yüzyılı’nda teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esasına ve temel stratejilerine değinen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Teröre ve terörizme karşı mücadelede temel vizyonumuz bitme ve tükenme noktasına gelen terörü ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkartmaktır. Temel stratejimiz, toplumsal kaynaklarıyla birlikte terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmaktır. İnşallah, bu azim ve kararlılıkla, terörün bütün uzantılarını vatanımızdan kazıyıp atacağız.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19