İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Mardin’de Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Mardin’de Türkiye’nin Huzuru Toplantısına katıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Mardin’de Türkiye’nin Huzuru Toplantısına katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş ile Bakanlık yetkilileri ve Mardin il protokol üyeleri katıldı.
Toplantıda terör, asayiş, uyuşturucu, kaçakçılık, düzensiz göç ve organize suçlarla mücadele gibi birçok başlığı ele aldıklarını ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mardin’imizin huzuru ve güvenliği için, canla başla görev yapan başta Valimiz olmak üzere, mülki idare amirlerimize, kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Mardin’in Çok Kültürlü Yapısı Türkiye’nin Özüdür
Mardin’in tarih boyunca barışın ve kardeşliğin sembolü olmuş çok kültürlü yapısıyla, turizmiyle öne çıkan, nadide bir şehir olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Taşların dile geldiği, dinlerin ve dillerin bir arada yaşadığı bu kadim şehir bir insanlık abidesidir. Mardin’in çok kültürlü yapısı, kardeşlik iklimi, Türkiye’nin özüdür, ruhudur. Ve biz, bu ruhu yaşatmak için; bu güzel şehrin huzurunu korumak, milletimizin güvenliğini sağlamak için varız.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin terörle mücadelesinde en kararlı ve en güçlü dönemini yaşamakta olduğunu hatırlatan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Hiç kimse terörle Türkiye’ye diz çöktüremez. Kimse bu aziz millete hain emellerle bedel ödetemez. Ne Mardin’imizde ne Türkiye’nin hiçbir bölgesinde ne de sınırlarımızın ötesinde; milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, devletimizin bütünlüğüne saldıran, hiçbir terör örgütünün barınmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle, Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, terörsüz Türkiye hedefimize ulaşacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, bize durmak yok” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aziz Milletimize söz verdiğimiz gibi, o hainlerin inlerini başlarına yıkacağız. Bu mücadeleyi, hiç kimse, hiçbir kurum, özellikle halkın oylarıyla seçilen, görevi yasalarımızla belirlenmiş olan belediyeler sekteye uğratamaz. Buna biz izin vermeyiz. Terör suçundan bir belediye başkanı ceza alır ya da tutuklanırsa, o belediye başkanı geçici olarak görevden alınır. Türkiye Cumhuriyeti yasaları bunu emrediyor. Bizim iç güvenlik anlayışımız nettir, duruşumuz bellidir; her türlü suçla ve suçlularla mücadele etmek, öncelikli görevimizdir.”
Toplantının ardından Mardin Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Vali Tuncay Akkoyun ile bir araya geldi. Bakan Ali Yerlikaya, ayrıca AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ile görüştü ve devamında esnafla buluşarak onlarla sohbet etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ziyareti kapsamında Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti ve Mardinli şehit aileleriyle buluşarak programını tamamladı.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16089,34%0,84
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,15
-
GRAM ALTIN
7116,29% 0,11
-
Ç. ALTIN
11521,49% -0,11



