İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan '30 Ağustos Zafer Bayramı' Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan '30 Ağustos Zafer Bayramı' dolayısıyla yazılı Mesaj yayınladı.

Ankara 30.08.2023 13:20:00 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan '30 Ağustos Zafer Bayramı' dolayısıyla yazılı Mesaj yayınladı.Bakan Ali Yerlikaya mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Aziz Milletim,

Her türlü imkansızlık ve yokluğa rağmen; inanç, azim ve cesaretle verilen Kurtuluş Mücadelesi ve Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümünü büyük bir onurla kutluyoruz.

Bizler için 30 Ağustos 1922;

Ay Yıldızlı şanlı bayrağından başka hiçbir gölgeye sığınmayacak bir milletin var olma mücadelesidir.

Malazgirt Zaferi Anadolu topraklarının, sonsuza dek hürriyet ve refah içinde yaşanacak Türk Vatanı olduğunun tüm dünyaya ilanıdır. 

Tarih boyunca esarete boyun eğmeyen kahraman bir ulusun, küllerinden yeniden doğuşunun, emsalsiz bir zaferle tescilidir.

İnancı, vatanı, bayrağı, milli ve manevi değerleri uğrunda tek yürek cepheye koşan Türk Milletinin kahramanlık destanıdır.

Ezelden ebede hür yaşamış, istiklal ve istikbalden, hür yaşama iradesinden asla ödün vermeyen bir milletin kurtuluş destanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kutlu yürüyüşle “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla destan yazan kahraman ordumuza, çetin bir mücadeleyle hiç sönmeyecek hürriyet meşalesini yakan ecdadımıza ne kadar minnet ve şükran duysak az.

Bu zafer, yedi düvel bir araya gelse, en güçlü orduları üstümüze yürüse, yine de milli irademize asla zincir vurulamayacağını, hiçbir güce asla boyun eğmeyeceğimizi tüm dünyaya göstermiştir.

Yüreğimizdeki vatan ve bayrak aşkıyla Cumhuriyetimizi, muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealiyle başlattığımız Türkiye Yüzyılını inşa idealimiz güçlü adımlarla hayata geçmiştir.

Hamdolsun milletimizin devletine ve kendine olan inancı, güveni, irade ve kararlılığı, önümüze çıkabilecek her türlü ihanet, badire ve zorluğu aşacak güçtedir.

Bu yolda en büyük gücümüz, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimize, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize olan sevdamızdır.

Bizi biz yapan bu hasletlerimize yönelik her türlü teşebbüs ve tehdit, nereden gelirse gelsin karşısında çelikleşmiş iradesiyle yine milletimizi bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos kutlu zaferini milletimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, Anadolu’yu ebedi vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, onur timsali gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bölgesinde istikrar ve huzurun sarsılmaz kalesi olan devletimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19