İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU MARDİN'DE....

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, bir dizi program ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Mardin’e geldi.

Mardin 12.10.2020 13:46:00 0
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU MARDİN

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, bir dizi program ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Mardin’e geldi.Bakan Soylu’yu Mardin’e gelişinde havalimanında Vali Mahmut Demirtaş, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile il protokol Üyeleri karşıladı.

 

Kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür eden Bakan Soylu, ziyaretlerine Sakarya ilimizde yaşanan elim hadisenin ardından Mardin’e dönen fındık işçilerinin ikamet ettiği Mazıdağı ilçesi Yücabağ köyü ile başladı.

 

Bakan Soylu, ziyaret ettiği Yücabağ köyünde muhtar Mehmet Demir ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi.

 

Sakarya ilimizde yaşanan elim hadiseden sonra evine dönen Demir ailesini evinde ziyaret eden Bakan Soylu, işçilerden sorumlu Kasım Demir’i dinledikten sonra ailenin diğer fertleriyle de bir araya geldi.

 

Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirterek Sakarya'da yaşanan olaya değinen Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları ve muhabbetleri var. Allah razı olsun, bu sabah konuştuk. Buraya geleceğimizi de kendisine söyledik. Her birinize ayrı ayrı, bana da talimatı var. Gönülleri kırılmışsa, gönüllerini al dedi. Burası İstanbul'a da yakın Ankara'ya da yakın. Kanun var, nizam var. Burada bizleri temsil eden Sayın valimiz var, Kaymakam bey var, burada Milletvekillerimiz var, arkadaşlarımız var. Oluşabilecek her türlü durumda sizlerin yanında olacaklardır. Memlekette huzur var, çocuklar rahatlıkla okullarına gidebiliyorlar. Birlik beraberliğimiz çok önemli. Birliğimize kastı olanlar olabilir, huzurumuzu bozmaya çalışanlar olabilir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışıyorlar. Bunların karşısında hepimiz dik duracağız, her zaman güçlü olacağız. Herkes işini yapacak. Kimisi tarlasına gidecek, kimisi işini yapacak, kimisi sizin gibi mevsimlik işine gidecek. Bizler sizin yanınızdayız.” dedi.

 

Hayatının büyük bir bölümü uzun zamandır bölgede geçirdiğine dikkat çeken Bakan Soylu, “Huzurun temini, buraların kalkınması ve gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi, çocuklarımızın okuması için. Huzur içerisinde yüzyıllardır süren beraberliğimizi devam ettirirsek bize top değse bir şey olmaz. Eksik olur mu olur, aksak olur mu olur, yanlış davranış Olur mu olur. Yanlış davranışın karşılığı olan durumlar var. Birincisi Millet ayıp etmişsin der, ikincisi hukuk, hepimiz birbirimize Allah'ın emanetiyiz. Birbirinize yanlışlık yaparsak bir de öbür dünya var bu da üçüncüsü. Memleketlerinden dolayı, cinsinden dolayı, cibilliyetinden dolayı ya da erkek, kadın olarak ayırmak doğru olmaz. Eğer insanlara yanlış davranırsak, insanları ayırt edersek öbür dünyada bunun hesabını veririz. Onun için ben size söylenen sözlerden dolayı hem üzüntümü ifade ediyorum hem de o insanlar adına sizlerden özür diliyorum. Doğru davranışlar değil. Bunu kabul etmeyiz. Onun için hep beraberiz. Başkalarına fırsat vermeden İnşallah çocuklarımızı hayırlı bir şekilde yetiştiririz. Allah hepinizden razı olsun. Üzerimize ne düşüyorsa da yapacağız Allah'ın izniyle.” diye konuştu.

 

Yanlış bir davranışın herkese mal etmenin doğru olmayacağını dile getiren Kasım Demir, “Olayın yaşandığı ilk günden bu yana Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Kaymakam bey bizlerin yanında oldu. Devletimizin bütün desteğini eksiksiz bir şekilde gördük. Allah birliğimizi bozmasın. Maalesef böyle hadiseler yaşanabiliyor. Yanlış bir davranış yapıldı diye bunu herkese mal etmek doğru olmaz. Biz bu süreçte devletimizin desteğini ve yardımını yanımızda hissettik. Hukuki işlemlerimizi de başlattık. Umarım bir daha yaşanmaz. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29