``İÇTE VE DIŞTA TÜRK İSİMLERİNE SALDIRILAR VAR``
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Andımız`ın, AK Parti`nin demokratikleşme paketiyle kaldırıldığını, bir çok yerin adlarının değiştirilmeye başlandığını söyledi.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Andımız`ın, AK Parti`nin demokratikleşme paketiyle kaldırıldığını, bir çok yerin adlarının değiştirilmeye başlandığını söyledi.
Bunlarla beraber Türk isimlerine yönelik saldırıların da başladığını ifade eden Oğan, AK Parti tahribatının sadece Türkiye`de değil, ülke dışında da devam ettiğini savundu. Varna Belediyesi`nin, 250`ye yakın Türk ismini değiştirme kararı aldığını belirten Oğan, "Türk`e, Türk isimlerine, Türk`ü yok saymaya yönelik girişimler hem içeride hem dışarıda devam ediyor" dedi.
Oğan, Çin`in Doğu Türkistan`da katliamlara yeniden başlamasından duyduğu endişeyi dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk`e yönelik katliamlar her yerde devam ediyor. Irak Türkmenleri`nin yok edilmesi görevi Barzani`ye verilmiş, Suriye Türkmenleri`ne sahip çıkmıyoruz. Hükümet, Ermenistan ile yeni bir açılım başlatıyor. Orada Türk bayrağına hakaret devam ediyor ve Sayın Davutoğlu, sineye çekiyor. AKP, yöneticileri artık `Türk yok` noktasına gelmiş. AKP`nin içeride ve dışarıdaki bütün çabalarına rağmen Türk vardır, var olmaya da devam edecektir. Davutoğlu, şimdiye kadar ne Türkmen katliamına ne de Uygur`daki Müslüman Türk kardeşlerimize yapılan katliamlara ses çıkarabilmiştir."
İstanbul Milletvekili Hakan Şükür`ün, AK Parti`den istifasına ilişkin bir soru üzerine Oğan, Şükür`ün istifasının Hükümet içinde bir kavganın sonucu olduğu, bunun İdris Bal`dan sonra ikinci istifa olmadığını, devamının geleceğinin anlaşıldığını savundu.Oğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bu kavga giderek derinleşiyor. Bu kavganın Meclis`te yansımaları da muhtemeldir önümüzdeki dönemde devam edecektir. Ümit ediyoruz ki bu kavgadan Türkiye zarar görmesin. Türkiye zarar görmeden, AKP iktidarının bu kavgalarından, iktidarın tamamından kurtulsun. Ne yaparsa yapsınlar bugünkü operasyonlar da onu gösteriyor ki kavga giderek derinleşiyor kavga giderek masa altından, masa üstüne, meydana çıkmaya başlamıştır. Bu da AKP`nin sonunun artık yaklaştığını, AKP`nin artık Türkiye`yi yönetmekten acz içinde olduğunu, AKP`nin kendi grubunu, partisini, yandaşlarını yönetemediğini göstermektedir. Türk milleti, belki de 2015`i beklemeden, AKP iktidarından kurtulacaktır." Dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI
HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA
-
1
Mehmet Dicle: ''Niksar Merkezli Deprem Hepimizi Derinden Endişelendirdi''
-
2
Mardin'de Fakülte Uygulama Alanında Yerel Üzüm ve İncir Çeşitlerinin Dikimi Gerçekleştirildi
-
3
Fields madalyalı matematikçi Türkiye’de konferanslar verecek
-
4
Türk Dünyası’ndan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret
-
5
Ortadoğu Gerilimi Otomobil Fiyatlarına Yansıyacak
-
6
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne YÖKAK’tan 5 Yıllık Tam Akreditasyon
-
7
ABB’DEN, İFTARA YETİŞEMEYEN VATANDAŞLARA MOTOKURYELERLE KUMANYA DAĞITIMI
-
8
Türk Oyuncu Boran Kuzum’un Yer Aldığı Netflix Dizisi Big Mistakes’ten İlk Fragman Yayınlandı
-
9
ALİ ÇELİK GURBET YILLARINI ŞARKISIYLA DİLE GETİRDİ
-
10
Özlem Koldaş’tan Soner Olgun Şarkısı
-
11
ZAFER PARTİSİ; “BAYRAM İKRAMİYESİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TUTARINDA VERİLMELİ”
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,58% -0,67
-
GRAM ALTIN
7161,16% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65



