İDLİB?DEN YENİ GÖÇ DALGASI

Suriye rejim güçlerinin İdlib`in güneyinde sürdürdüğü askeri hareketlilik sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilere Türk Kızılayı ekipleri yardım eli uzattı. Göç eden ailelere konaklamaları için çadır kent kuran Türk Kızılayı ekipleri, aileler

Gündem 31.12.2017 18:51:15 0
İDLİB?DEN YENİ GÖÇ DALGASI

Suriye rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde sürdürdüğü askeri hareketlilik sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilere Türk Kızılayı ekipleri yardım eli uzattı. Göç eden ailelere konaklamaları için çadır kent kuran Türk Kızılayı ekipleri, ailelerin acil ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

 

Aralık ayının ortalarında İdlib'in güneyinde başlayan ve tırmanarak devam etmekte olan askeri hareketlik, son iki üç gün içerisinde Rejim Güçlerinin kuzeye doğru ilerlemesi ile birlikte şiddetini arttırdı. Yaşanan çatışma ortamı bölgede bulunan yaklaşık 50.000 Suriyelinin evlerinden ayrılmasına sebep oldu. Göç hareketi doğrultusunda halk, çatışma yaşanmayan kuzeydeki Ad Dana, Sarmada, Qah, Dar Hassan ve Hanin mevkilerine yöneldi. Bölgedeki yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı da, güvenli bölgelere ulaşan Suriyelilerin gıda ve içecek başta olmak üzere barınma, kıyafet ve sağlık hizmetlerini karşılıyor. Ayrıca konserve, ekmek, bisküvi, gofret ve su içeren gıda poşetleri hazırlayan Türk Kızılayı ekipleri, fırınlara un gönderimi yaparak ekmek üretimini arttırdı.

 

"Yaşadıkları yerden, evlerinden tahliyeye zorlandılar"

 

 

Çalışmaları yerinde takip eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "İdlib'in güneyindeki Astana çatışmasızlık hattı rejim tarafından ihlal ediliyor ve binlerce Suriyeli kuzeye yönlendi. Bu göç hareketi İdlib'in kuzeyindeki şartları ağırlaştıracak. 5000 aile yaşadıkları yerden, evlerinden tahliyeye zorlandılar. İdlib'in güneyindeki çatışma bölgelerindeki evlerinden ayrılarak kuzeye sığındılar. Yeni gelenlere çadır kurup insani destek veriyoruz ama kış şartlarında ağır bir durum. Elimizden geldiğince bu soğukta kimseyi açıkta bırakmamak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

 

Bölgede yaşanan gelişmeler ve olası insani yardım gereklilikleri, Türk Kızılayı Suriye Krizi Ülke Alan Koordinatörlüğü tarafından yakından takip ediliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07