İFTAR SOFRALARI ATAPARK İÇİN KURULDU

Ramazan ayında iftar sevincini Keçiören'in dört bir yanına taşıyan Keçiören Belediyesi, Mahallede İftar Var” programını bu defa Atapark Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Belediye Haberleri 28.07.2013 01:42:28 0
İFTAR SOFRALARI ATAPARK İÇİN KURULDU

Ramazan ayında iftar sevincini Keçiören’in dört bir yanına taşıyan Keçiören Belediyesi, “Mahallede İftar Var” programını bu defa Atapark Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Atapark Mahallesi Aşık Veysel Parkı’nda kurulan iftar sofralarını dolduran Keçiörenliler Ramazan bereketini paylaştı. Mahallenin iftar sevincine ortak olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sözlerine “Cenab-ı Allah Ramazan ayında yapmış olduğunuz ibadetleri ve tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin” duasıyla başladı.

İFTARDA HERKESİ BULUŞTURUYORUZ 
Mübarek Ramazan ayının bereketi ve rahmeti ile birlikte geldiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Ak, “Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem azabından kurtuluştur. Bizlerin bazı sorumlulukları var. Keçiören Belediyesi olarak insanlarımıza, ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ediyoruz. Onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı sadece oruç tutup aç kalmaktan ibaret değildir. Aç olanın halinden anlamamız lazım. Komşularımıza, akrabalarımıza ve kimsesizlere sahip çıkalım” mesajını verdi. İftar vesilesiyle bütün mahallenin bir sofra etrafında buluştuğuna işaret eden Başkan Ak, “Belki aynı apartmanda oturduğunuz halde tanımadığınız komşularınızla tanıştınız. Bu daveti kadın, erkek, çocuk, zengin, fakir demeden herkes için yapıyoruz” dedi. Başkan Ak, iftar davetini verdikleri Aşık Veysel Parkı’nı yenilediklerini hatırlatarak “İçerisinde de bir mahalle konağımız oldu. Bu mahalledeki polis karakolunun yerine de, daha modern bir karakol yapacağız. Hepinizin bin aydan daha hayırlı Kadir Gecenizi şimdiden kutluyorum. Ve hepinizin bayramı bayram tadında geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan diliyorum” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

DÖRT DÖRTLÜK PROGRAM 
İftar yemeğinin ardından Bezm-i Safa Müzik Topluluğu, tasavvuf musikisi ve ilahilerden oluşan güzel konseriyle manevi atmosferin tamamlayıcısı oldu. Konserden sonra yapılan animasyon ve jonglör gösterileri ise Keçiörenlilere heyecanlı anlar yaşattı. Programda çocuklara yönelik yarışmalar da düzenlenirken, kazanan çocuklara çeşitli ödüller verildi.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/KEÇİÖREN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78