İHH?DAN DİYARBAKIR?DAKİ MAĞDUR AİLELERE DESTEK

İHH Mağdur Diyarbakır halkına acil yardım malzemeleri dağıttı.

18.12.2015 22:45:40 0
İHH?DAN DİYARBAKIR?DAKİ MAĞDUR AİLELERE DESTEK

 İHH Mağdur Diyarbakır halkına acil yardım malzemeleri dağıttı.

 

Diyarbakır’da son zamanlarda yaşanan olaylar sonucu bir çok aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Evlerini terk eden aileler büyük oranda akrabalarının yanına taşınırken, akrabalarının yanına gidemeyenler ise imkanları dahilinde buldukları yerlere yerleşiyorlar.

     Olayların yaşandığı mahallelerdeki evlerinden güvenlik sebebiyle ayrılmak zorunda kalan aileler yanlarına neredeyse hiçbir şey almadan evlerini terk ederek zor duruma düşüyorlar. İHH İnsani Yardım Vakfı da Diyarbakır’daki sıcak gelişmelerden etkilenip evlerini terk eden ailelere yardım için kolları sıvadı.

     Mardin İHH derneği başkanı Mehmet TİMURAĞAOĞLU yaptığı açıklamada İHH olarak bölgemizdeki terör olayları nedeni ile ortaya çıkan can olumsuz şartlar nedeni ile maalesef yüzbinlerce insanımız evini barkını terk ederek muhacir durumuna düşmüştür.

     Bizler İHH olarak bu kardeşlerimize acıl olarak nasıl yardımcı olacağımızın planlarını yapmaya başladık. Bu çerçevede ilk adım olarak

İHH Şanlıurfa Temsilciliğimiz mağdur ailelere dağıtılmak üzere Diyarbakır’a bir kamyon insani yardım malzemesi gönderdi. Yardımlarımızın devamı gelecektir.

    Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet ATİLLA’da şunları söyledi; ‘Son zamanlarda Diyarbakır merkez ilçelerde ve çevre ilçelerdeki sıcak gelişmelerden etkilenip evlerini terk eden ailelere insani yardım gönderiyoruz. Bölgeye ilk etapta bir kamyon insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Gelen talepler doğrultusunda yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu kamyonumuzda; gıda kolileri, bebek biskivüleri, hazır sular, bebek mamaları, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen paketleri, elektrikli sobalar vb insani yardım malzemesi mevcut. İnşallah bu yardımlarımızı sıklaştıracağız. Temennimiz o ki bu olayların bir an önce son bulması, halkın evlerine dönmesi ve bu tür yardımlara hiç gerek kalmamasıdır’ ’Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN.

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04