İHH`DAN GÜNEYDOĞU MAĞRDURLARINA YARDIM SEFERBERLİĞİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı il ve ilçe merkezlerinde yaşanan sıcak çatışmalardan dolayı mağdur olan halka yardım eli uzattı.

Mardin 7.01.2016 21:21:04 0
İHH`DAN  GÜNEYDOĞU MAĞRDURLARINA YARDIM SEFERBERLİĞİ

     İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı il ve ilçe merkezlerinde yaşanan sıcak çatışmalardan dolayı mağdur olan halka yardım eli uzattı.

     Bu kapsamda Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde can güvenliği endişesiyle evlerini terk eden ve yakınlarının yanına sığınan vatandaşlara bölgedeki İHH insani yardım dernekleri aracılığıyla para, ekmek, gıda malzemeleri, su, yatak, nevresim, battaniye, odun, kömür, çocuk bezi, çocuk maması ve hijyen paketi gibi çeşitli yardım malzemeler dağıtılıyor.

          Sokağa çıkma yasağının yaşandığı bir diğer yer Diyarbakır’ın Sur ilçesi. Burada da ilk etapta; 350 adet yatak, 400 adet nevresim, 150 paket gıda kolisi, 100 adet battaniye, 150 adet hijyen paketi, 100 adet çocuk bezi, 25 adet elektrikli soba, 150 adet bebe bisküvisi, 240 koli su dağıtılıdı

     Sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerden biri olan Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde de; 400 adet yatak, 400 adet nevresim, 750 adet gıda kolisi, 250 adet hijyen paketi dağıtıldı. Bu kunuda bilgi veren dernek başkanı Mehmet TİMURAĞAOĞLU “ ilk etapta yaptığımız bu yardımların yanı sıra ihtiyaçların tespiti ve ulaştırılması noktasında temeslarımız aralıksız devam etmektedir.

     Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerden Şırnak’ın Cizre ilçesinde şu ana kadar 60 bin TL Para yardımı, 3 fırında ekmek, 3 markette gıda dağıtımı yapıldı. Silopi’de de para yardımının yanında 20 adet keçi kesilerek et dağıtımı gerçekleştirildi. Yine 65 Aileye odun ve kömür dağıtımı yapıldı. Yaklaşık 700 aileye de 6 ton patates, 17 bin ekmek dağıtıldı.

    Konu ile ilgili olarak açıklama yapan  İHH Şırnak şube başkanı Serdar TATAR şunları söyledi  “14 Aralık 2015 tarihinden itibaren ve hala devam eden Şırnak valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı kararı neticesinde evlerinden çıkamayan ve cevre yerleşim yerlerine göç eden mağdur vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışmaları devam etmektedir. İHH genel merkezinin maddi destekleriyle İHH Şırnak il başkanlığı olarak Cizre Silopi ve Şırnak merkezde tespit ettiğimiz mağdur ailelere hem nakdi hem ayni yardımlarımız olmuştur. Bu yardımlarımızın 1. etabı kapsamında öncelikli olarak başta yetim aileleri, dar gelirli aileler, yardımların ulaşmadığı gıdalarının tükendiği zor durumda olan aileler ve Cizre Silopi’den Şırnak merkeze göç eden ailelere ulaşmış durumdayız.

     Bu çerçevede Şırnak’ın Kumçatı, Kasrik, Balveren Beldesi ve Aslanbaşar Köyüne İle Silopi’nin Verimli beldesi, Kizir Mevkii, Görümlü ve Çalışkan köylerine direk, Cizre merkezine ise Muhtarlar Stk ve kanaat önderleri vasıtası ile yardımlarımızı ulaştırdık. Yardımlarımızın bu etabı yaklaşık 60.000 TL ve yardımlar

     Genel olarak 500 aileye nakdi yardım 500 aileye gıda yardımı 250 aileye kömür ve odun yardımı ilçe merkezlerinde yaklaşık 20.000 ücretsiz ekmek ve 6 ton patates dağıtımımız olmuştur. İkinci etap için yardım çalışmalarımız aynı şekilde devam edip daha fazla aileye ulaşmak için çabalıyoruz. 1 ay boyunca ilçe merkezlerinde 45.000 ücretsiz ekmek dağıtımı gıda, nakdi ve yakacak dağıtımız artarak sürecek.

       TATAR devamla “bir insanlık dramının yaşandığı bu günlerde herkesin muhakkak bir şeyler yapması gerekiyor. Yetkililerden çalışmalarımıza kolaylık göstermelerini hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz” dedi.

     ŞANLIURFA İHH’DAN “GÖÇ YARDIM” KAMPANYASI

     İHH Şanlıurfa Temsilciği’de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çatışmalardan dolayı mağdur olan halka yardım amacıyla ’Göç Yardım’ kampanyası başlattı.

     İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, bu gelişmeler olur olmaz hemen Diyarbakır’a gıda kolileri, bebek bisküvileri, hazır sular, bebek mamaları, çocuk bezi, hijyen paketleri, elektrikli sobalar ve ayni insani yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, “Orada Sur halkına yardım dağıttık. Fakat bunlar yeterli değil. Bunu sürdürmemiz lazım. Bu nedenle bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Bağışçılarımızın yapacakları bağışlarla Sur, Cizre, Silopi Silvan ve aynı durumda olan bölgelerdeki mağdur halkın yardımına koşacağız, yaralarına merhem olmaya çalışacağız inşallah. Temennimiz o ki bu çatışmalı ortamın bir an önce son bulması, halkın evlerine dönmesi ve bu tür yardımlara hiç gerek kalmamasıdır” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 

 

 


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64