İHH YÖNETİMİNDEN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR'A ZİYARET

İHH İnsani Yardım Vakfı Yöneticileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ettiler.

Mardin 14.10.2023 11:15:00 0
İHH YÖNETİMİNDEN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR

İHH İnsani Yardım Vakfı Yöneticileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ettiler.

 

İHH Genel Merkez Yöneticileri, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Bölge Yöneticileri ve İl Yöneticilerinden oluşan  heyet  Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Özcoşar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden MAÜ Rektörlüğüne atanması nedeniyle hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

 

 İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ, Genel Merkez Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal YILMAZ, Bölge Koordinatörü Fatih Gök, ve İHH Mardin İl Yöneticileri, kurumsal duruş ve açıklamalarıyla Mardin Artuklu Üniversitesinin ve Rektörümüz Özcoşar’ın Filistin meselesindeki duyarlılığı ve mücadelenin yanındaki net duruşu nedeniyle teşekkür ettiler.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosunun Filistin gündemiyle toplanarak Filistin’e destek açıklaması yapmasını da gurur duyarak takip ettiklerini belirten İHH Heyeti, bu duruşun toplumun bütün kesimlerine öncülük de edeceğine inandıklarını kaydettiler.

 

Rektör Özcoşar: “Filistin’de Tek Çözüm Başkenti Kudüs Olan Bağımsız Filistin Devleti’dir”

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin Filistin’de yaşanan israil işgali ve katliamlarının karşısında, Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanında yer aldığını söyleyen Rektö  Özcoşar, küresel çatışmaların merkezinde yer alan Filistin’de barışın tesisi ve istikrarın sağlanması dünya barışı ve insanlığın selameti açısından ertelenemez bir zarurete dönüştüğünü ifade etti.

 

Filistin’de barışın tesisi ve istikrarın sağlanmasının tek yolunun İsrail işgal güçlerinin sivilleri hedef alan tahripkâr politika ve uygulamalarından vazgeçirilmesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin bütün dünyaca tanınmasıdır diyen  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü   Özcoşar, toplumlarda öncü konumunda olan bütün üniversiteleri ve bilim insanlarını işgal rejimini kınamaya ve Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaya davet etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

  •  


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19