Tarih: 01.09.2024 11:28

‘İki Dil Bir Bavul Filmi’ Yoğun İlgi Gördü

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Yaz Sinema Günleri kapsamında seyirciyle buluşturduğu “İki Dil Bir Bavul” yoğun ilgi gördü.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Mardin Yaz Sineması Günleri kapsamında, Mezopotamya Ovası’nın uçsuz bucaksız görkemi ile yıldızların parıltısının buluştuğu açık hava sinemasında vatandaşlara film keyfi sunmaya devam ediyor.

 

Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği “İki Dil Bir Bavul” filmine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğunluktan dolayı yer bulmakta zorlanan bazı vatandaşlar da filmi ayakta izlemek zorunda kaldı. Seyircilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vatandaşlar yıldızların ışıltılı parıltısı altında, uçsuz bucaksız Mezopotamya Ovası’na karşı film izleme keyfi yaşadı.

 

İki Dil Bir Bavul filmin konusu ise;

 “İki Dil Bir Bavul” üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Türk Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —