İLLUMİNATİ DOLANDICIRILIĞINA DİKKAT!

Siber suçlular, yeni uygulama ve taktiklerle internet kullanıcılarının kişisel bilgilerini tehdit etmeye devam ediyor.

Teknoloji 18.07.2023 10:57:00 0
İLLUMİNATİ DOLANDICIRILIĞINA DİKKAT!

Siber suçlular, yeni uygulama ve taktiklerle internet kullanıcılarının kişisel bilgilerini tehdit etmeye devam ediyor. Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, siber suçluların e-posta aracılığıyla İlluminati tarikatının adını kullanarak internet kullanıcılarını dolandırdığını açığa çıkardı. Sözde "İlluminati Kabalaları" ile bizzat iletişime geçen araştırmacılar, 200 bin dolar maaş ve yeni ev gibi tekliflerle dünya çapında yeni "üyeler" arayan dolandırıcılık kampanyasına karşı kullanıcıları uyarıyor. 

 

Ana akım kültürde sayısız komplo teorisinden biri olarak ünlenen İlluminati, günümüzde en çok ilgi duyulan konulardan biri haline geldi. Durumu fırsata çeviren siber suçlular, İlluminati’ye ‘’üye’’ toplama adı altında dünya genelindeki birçok internet kullanıcısına spam e-postalar göndermeye başladı. Kendilerini "Büyük Üstatlar’ ve ‘’İlluminati Kabalaları’’ gibi birçok takma isimle tanıtan suçlular, çeşitli manipülasyon teknikleriyle kullanıcıların kişisel bilgilerini ve banka hesaplarını tehdit ediyor. Bu tür taleplere asla yanıt vermemeleri ve mesajları derhal silmeleri için uyaran Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, çete üyeleri ile iletişime geçerek elde ettikleri bulguları paylaşıyor. Bitdefender Antivirüs Türkiye distribitörü Laykon Bilişim’in Operaasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kolay yoldan zengin ve ayrıcalıklı olma isteğine yenik düşen insanların bu dolandırıcılığın kurbanı olma eğiliminde olduklarını söylüyor.

 

200 Bin Dolar Maaş ve Yeni Ev Teklif Ediliyor

 

Zenginlik ve lüks yaşam tarzı karşılığında dünyayı kontrol eden organizasyonlarına katılmaya davet eden çete üyeleri, işe alım amacıyla çoğunlukla Gmail ve AOL üzerinden spam e-postalar gönderiyor. Ancak Bitdefender Antispam Lab araştırmacılarının elde ettiği bilgiler doğrultusunda, dolandırıcıların sadece iki hafta içinde kullanıcıları ikna etmek amacıyla WhatsApp işletme hesapları oluşturarak uluslararası telefon numaraları kullandıklarını ortaya koydu. Facebook ve Twitter’dan alıntı sözlerle bağ kurmaya çalışan dolandırıcılar, işe alım karşılığında aylık 200.000 dolar ve üzeri maaş, yeni bir ev, üst düzey ünlülerle randevular, sihirli bir tılsım ve sadece davetle girilebilen elit bir kulübe giriş imkanı sunarak kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.

 

İletişime geçilen dolandırıcılar bir tür üyelik formu doldurarak İlluminati topluluğuna veya İlluminati Kardeşliği’ne katılma imkanı sunuyor. Form, dolandırıcıların kimlik hırsızlığı suçlarını işlemesine olanak tanıyabilecek kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler verilmesini istiyor. Bu bilgiler arasında ad soyad, doğum tarihi, adres, telefon numarası, meslek, maaş bilgisi, e-posta adresi, medeni durum, yaş ve güncel bir fotoğraf yer alıyor. Hatta işe alım görevlileri belgenin İlluminati Dağıtım Departmanı’na ya da kısaca DODIS'e gönderileceğini söylüyor.

 

En Çok ABD’deki Kullanıcılar Hedef Alınıyor

 

Araştırmacılar, WhatsApp'ta iletişime geçtikleri dolandırıcıların çoğunun ana dillerinin İngilizce olmadığını ve iletilen mesajların kopyala-yapıştır metinler olduklarını analiz etti. Bunun üzerine spam e-postaların IP adreslerini inceleyen araştırmacılar şaşırtıcı verilere ulaştı. Araştırmaya göre spam e-postalar Nijerya (%40), Güney Afrika (%16), ABD (%14), Hollanda (%13) ve Arjantin ve Brezilya (her biri %5) üzerinden gönderiliyor. Dolandırıcılar, çoğunlukla ABD'deki alıcıları (%62) hedef alsa da sahte e-postalar Avustralya (%11), İngiltere ve Almanya (%7), Güney Afrika (%6), İrlanda (%2) ve Çek Cumhuriyeti ile Slovakya'daki (her biri %1) kullanıcıların gelen kutularına da ulaşıyor.

 

Oltamalar Facebook, Instagram ve Twitter’da da Başlayabilir

 

Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, çete üyelerinin sosyal medya platformlarında son derece aktif olduklarını belirtiyor. Dolandırıcıların, direkt mesajlar ile Facebook, Instagram ve Twitter’da binlerce kullanıcıya ulaşabileceklerini belirten Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, büyük üstatlar, İlluminati veya İlluminati'ye bağlı kuruluşlar adına özel işe alım görevlileri tarafından gönderildiğini iddia eden ve bu logoların yer aldığı mesajlara itibar edilmemesi uyarısında bulunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19