İMAF?TAN ÇOK DİLLİ VE ÇOK DİNLİ BİR BELGESEL

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), Yönetmenliğini Mehmet Sait Tunç ve Uğraş Salman?ın yaptığı ?Anlat Bana-Dövmeler-Ağıtlar-Hikayeler? adlı belgeselin gösterimini gerçekleştirdi.

Mardin 9.02.2016 09:29:55 0
İMAF?TAN ÇOK DİLLİ VE ÇOK DİNLİ BİR BELGESEL

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), Yönetmenliğini Mehmet Sait Tunç ve Uğraş Salman’ın yaptığı “Anlat Bana-Dövmeler-Ağıtlar-Hikayeler” adlı belgeselin gösterimini gerçekleştirdi. İMAF Genel Sekreteri Beşir Tunç’un organize ettiği etkinliğe yönetmen Mehmet Sait Tunç da katıldı.

İMAF, kültür-sanat alanında dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Federasyon binasında 200’den fazla kişinin katılımıyla “Anlat Bana-Dövmeler-Ağıtlar-Hikayeler” adlı belgesel gösterildi. Gösterime, İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İMAF Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak’ın yanı sıra Mardin yöre derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda İzmirli sanatsever katıldı.

 

ÇOK DİLLİ VE ÇOK DİNLİ BİR BELGE FİLM

Sunuculuğunu İbrahim Kılınç’ın yaptığı etkinlikte, yönetmen Tunç da konuklara belgesel hakkında bilgi verdi. Tunç, belgeselin çekimlerinin Mardin, Şanlıurfa ve Suriye’de yapıldığını belirterek, “Belgeselde Arapça, Kürtçe ve Süryanice olmak üzere üç dilden insanlar konuk oldu. Belgesel, aynı zamanda farklı dinlerden insanların da konuştuğu bir çalışma oldu” dedi.

 

KÜLTÜR MİRASINI KAYIT ALTINA ALDIK

Tunç, belgeselin Mardin, Şanlıurfa ve Suriye’de yaygın olan dövme sanatı ile ilgili önemli bir hafızayı kayda aldığını anlatarak, “Bizim bu çalışmamızdan sonra da dövme ile ilgili belgeseller yapıldı. Bu sevindirici bir gelişme. Yok olmak üzere olan bir kültür mirası daha çok dikkat çekiyor ve sonraki kuşaklara anlatılıyor” diye konuştu.

GENÇ SİNEMACILAR ÜRETMELİ

Tunç, Mardin’in binlerce yıllık kültürel birikimiyle daha çok belgesele konu olacağının da altını çizerek, “Bu çalışma ile genç sinemacılara da yeni fikirler verdiğimize inanıyorum. Bir Mardinli olarak bölgemin bir değerini bu vesileyle tanıttığım için mutluyum. Belgeseldeki ağıtlar ve hikayeler konusunu ileride farklı bir çalışmada daha geniş bir biçimde ele almayı düşüyoruz” sözlerine yer verdi.

İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan da, yönetmen Tunç’a ve İMAF genel Sekreteri Beşir Tunç’a gösterim için teşekkür ederek, “Federasyon binamız bu tür kıymetli sanatsal etkinliklere her zaman açık olacaktır” ifadesini kullandı.

Etkinliği organize eden İMAF Genel Sekreteri Beşir Tunç da, Mehmet Sait Tunç gibi bir yönetmeni ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyerek, “Kendisinden Mardin’i ve kültürel değerlerimizi anlatan yeni belgeseller ve kitaplar bekliyoruz. Kendisini her zaman destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Gösterimin ardından izleyiciler yönetmen Tunç’a belgesel ile ilgili sorular sordu. Etkinliğin sonunda İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan ve İMAF Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Tunç’a çiçek ve plaket takdim etti. 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00