INVITED: MÜŞTEREK/ UNIFIED SERGİSİ 6. MARDİN BİENALİ’NDE

2023 yılında kurulan Bor Sanat’ın desteklediği “Invited: Müşterek/ Unified” sergisi; 6.Mardin Bienali’nde sanatseverlerin beğenisini kazandı, ilgi odağı oldu.

Mardin 21.05.2024 12:39:00 0
INVITED: MÜŞTEREK/ UNIFIED SERGİSİ 6. MARDİN BİENALİ’NDE

Bor Holding bünyesinde “bilginin ve kültür-sanat üretiminin sürdürülebilirliğini önceleyen bakış açısı ile 2023 yılında kurulan Bor Sanat’ın desteklediği “Invited: Müşterek/ Unified” sergisi; 6.Mardin Bienali’nde sanatseverlerin beğenisini kazandı, ilgi odağı oldu. 

 

Mardin Bienali kapsamında ikincisi gerçekleşen, sanat dünyasından aktörlerin veya kurumların sergi yapmaya davet edildiği; davet edilenin de başka sanatçıları davet ettiği, her anlamda misafir hukukuyla ilerleyen bir çalışma olan ve 6. Mardin Bienali’nde Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğünde gerçekleşen “Invited: Müşterek/ Unified” sergisinde Ahmet Rüstem Ekici & Hakan Sorar, Cansu Sönmez ve Mehmet Çimen’in eserleri yer alıyor. 

 

6. Mardin Bienali programında-kapsamında olan tek sergi olma özelliğinde olan ‘Invited’ sergisi; ‘Exit’ bağımsız sanat alanının dört ayrı mekânında, sokağa-kamusal alana da taşan bir kurguda, ışık-ses-mekan enstalasyonları, yapay zeka ile tasarlanan video enstalasyonlar, artivive ile okunabilen tekstil baskı üzerine animasyonlar, video projeksiyon, 3B modelleme, 3B kil baskı, seramik çalışmalar, hologram fan üzerinde izlenebilen yapay zeka tekniği ile üretilmiş video animasyonlardan oluşmakta. Sergide yer alan çalışmaların tümünün ses tasarımlarını Skylark gerçekleştirirken prodüksiyon desteği Artun İmamoğlu tarafından sağlanmış.  

 

Sergide yer alan çalışmalar; Mardin’in tarihi ve kültürel mirası ile güneş ışığının estetik, bilimsel ve metaforik imkanlarının kesişim noktasından ilham alırken aynı zamanda mekân ve zamanın, tarih ve kent ekolojisinin kesişimi üzerinden yeni bir diyalog yaşatmayı da öneriyor. 

 

“Invited: Müşterek/ Unified” sergisi; izlerin, güneşin, ışığın, tüm bunlara göre konumlanan mimarinin insan deneyimi üzerindeki etkilerini sorgularken, mekânın sosyal ve tarihsel boyutlarını derinlemesine inceleyerek, "Müşterek/ Unified" bağlamına odaklanan çağdaş tartışmalara da temelleniyor. Bu bağlam; aynı zamanda sergide kullanılan teknikler, Mardin’in sahip olduğu kültürel ortam, sergi alanı ile kurulan ilişki, çalışmaların Mardin kenti ve izleyen ile kurduğu diyaloğu da temsil etmektedir. 

 

Sergide yer alan eserler kentin en eski çağlarına inerken tarihsel sürecin ortak unsurlarını, bölgenin doğayla, coğrafyayla, inançla, dinle, dille, güneşle kurduğu ilişkinin izlerini sürüyor.  

Bor Sanat kuruluş felsefesi çerçevesinde “Invited: Müşterek/ Unified”; sergisi yoluyla Mardin’de artık faaliyetler gerçekleştirecek bir kolektif sanat alanına katkı sunması ve bu süreci başlatan ilk sergiye destek vermesi nedeniyle “EXIT” ile müşterek ve önemli bir adım da atmış oluyor. ,

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00