İpekyol Gençlik Merkezinde Kan Bağışı kampanyası

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden İpekyol Gençlik Merkezi Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışı kampanyasına İpekyol Merkezi eğitmenleri, p

Güneydoğu Bölge Haberleri 3.04.2018 10:32:22 0
İpekyol Gençlik Merkezinde Kan Bağışı kampanyası

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden İpekyol Gençlik Merkezi Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışı kampanyasına İpekyol Merkezi eğitmenleri, personelleri, üyeleri Göbeklitepe Ortaokulu öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr Buket Singan ARVAS; İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ve ekibine bu hayırlı ve güzel kampanyaya destekleri için teşekkür ederek, Kanın tek kaynağı insandır İhtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek bir muadili yoktur. Bu hayati sıvıyı elde etmenin tek yolu kan bağışından geçer.  Kan vermenin belki de en büyük faydası psikolojiktir. Kan vererek hiç tanımadığınız birilerine yardım etmek onurlu bir davranıştır. Ayrıca bağışınız sayesinde birinin veya birilerinin hayatını kurtarma düşüncesi paha biçilemezdir. Kan vermek ufak çaplı bir check-up gibi de düşünülebilir. Çünkü her kan verdiğinizde kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama yapılır. Bu sayede AIDS, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz (frengi) taramasından da geçmiş olursunuz.


Kimler kan bağışlayabilir?


50 kilonun üzerinde, 18 – 65 yaş aralığında, hemoglobin ölçümü normal olan sağlıklı kişiler yılda birden fazla bağışta bulunabilir. Erkekler 90 günde bir yani yılda dört defa, kadınlar ise 120 günde bir yani üç defa kan bağışlayabilir. Son 12 saate alkol alınmaması gerekir.  Bu kapsamda tüm halkımızı kan bağışı kampanyalarına destek olmaları için davet ediyorum. Dedi.
İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Kan bağışı öncelikle gerekli kan bulunmadığı taktirde hayatını kaybedenler düşünüldüğünde büyük önem arz etmektedir. Kan bağışı hem kan ihtiyacı olan kişiler, hem de bağışı yapan kişi açısından sağlıklı bir vücuda sahip olmak adına çok önemlidir. Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr Buket Singan ARVAS hanımefendiyi ziyaretimiz esnasında İpekyol Gençlik Merkezinde Kan Bağışı kampanyası düzenlemek istediklerini ve bu talebe olumlu cevap vererek kan bağışının gerçekleşmesini sağlayan Kan Merkezi Müdürü Dr Buket Singan ARVAS ve Müdür Yardımcısı Sayın Vedat Yaşar beye ve Kızlay Kan Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.


İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR Amacımız Gençlerde ve halkımızda “ Kan ver Bir İnsana Can Ver”  sloganı ile” kan bağışı ile ilgili farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda kan bağışı kampanyamız çok büyük ilgi gördü. Kan Bağışı Kampanyamıza destek veren Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Sayın Buket Arvas SİNGAN ve ekibine, Göbeklitepe ortaokulu öğretmenlerine ve idarecilerine, tüm üyelerimize ve halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. Gençlerin yanısıra tüm halkımıza da ellerinden geldiği kadar Gençlik Merkezinin kapılarını açtıklarını devletin imkânlarından herkesin istifade etmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00