İPEKYOL GM?DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI SEMİNERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordinasyon neticesinde kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı semineri düzenlendi.

Gündem 14.06.2017 10:46:40 0
 İPEKYOL GM?DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI SEMİNERİ

 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordinasyon neticesinde kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı semineri düzenlendi. Seminere Ramazan ayı münasebetiyle Mukabele dersine katılan kursiyerler, çevrede ikamet eden bayanlar ve İpekyol Gençlik Merkezi bayan kursiyerleri katıldı.                                                    

Seminer hakkında bilgiler veren İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlik Merkezlerinde Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle geçirmelerinin yanı sıra toplumun temel taşı olan kadın ve kadınlara yönelik şiddet ile çocuk istismarı konusunda Gençlik Merkezimizden istifade eden bayanlara ve ailelere yönelik bilgilendirme semineri düzenledik. Aile ve bireyler ne kadar bilinçlenirse Toplum ve ülke daha fazla gelişir. Bilinçli aile;  Bilinçli toplum ve bilinçli gelecek demektir.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ise; Kadına yönelik şiddetin birçok şekli bulunmaktadır. Bunlar fiziksel, ekonomik, cinsel, sözel, psikoljik vb şekilde olmaktadır. Aile içinde kadına yönelik şiddetle çocuklara yönelik şiddet arasında sıkı bir bağ bulunmaktadır. Örneğin evde aile içerisinde şiddet varsa o evde muhtemelen çocuklarda şiddet görmektedir. Çocukların şiddete tanık olması veya maruz kalması durumunda ailelerde duruma erken müdahale edilmesi çok önemlidir. Erken müdahale ile, şiddetin çocuğun yaşamında yarattığı olumsuz izlerin silinmesini sağlar dedi.

 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Hakan KEŞKÜŞ ise; Toplumun, ailenin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin ve çocuklarımızın daha mutlu, daha sağlıklı ve güçlü yarınları için her alanda olduğu gibi bugünde Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda ailelere seminer verilmiştir. Bu tür bilgilendirme programlarımız devam edecektir. Gençlerimizi Gençlik Merkezlerinin her türlü imkânlarından istifade etmeye davet ediyorum dedi. Seminere katkıda bulunan Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İpekyol Gençlik Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum dedi. Ayrıca bu programların hazırlanmasında bizlere güç ve destek veren Sayın Valimiz Güngör Azim TUNA ve Vali Yardımcımız Ufuk AKIL beyefendiye teşekkür ediyorum dedi.

 

:

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04