Irak Türkleri - Azerbaycan İlişkilerinde Yeni Ufuklar

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 120 kişi ile gerçekleştirilen ziyaret son derece başarılı geçti. Yapılan görüşme, çalışma ve etkinlikler çok verimliydi.

Türk Dünyasından Haberler 31.05.2024 11:28:00 0
Irak Türkleri - Azerbaycan İlişkilerinde Yeni Ufuklar

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 120 kişi ile gerçekleştirilen ziyaret son derece başarılı geçti. Yapılan görüşme, çalışma ve etkinlikler çok verimliydi. Azerbaycan’da resmi kurum, kuruluş, üniversite, medya, basın temsilcileri ile bir araya gelerek ortak proje çalışmalarına dair görüşmeler gerçekleştirildi ve protokoller imzalandı. Böylece Irak Türkleri, Azerbaycan kardeşleri ile ilişkileri yeni bir boyut kazandı. İki millet arasında tarihi dostluk, yüksek seviyeli işbirliğine dayanan Irak Türkleri - Azerbaycan ilişkileri sürekli olarak gelişmektedir.

 

7 ay önce Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Bakü Uluslararası Çok kültürlülük Merkezi (Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzi) ile Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi (Beynəlxalq Münasibətlərin Təhlili Mərkəzi) ve Kerkük Kültür Derneği’nin katkılarıyla “Irak Türkmenleri ve Türk Dünyası: Tarihsel Hafızanın Kurtarılması-İraq türkmanları və Türk dünyası: Tarixi yaddaşın bərpası” başlıklı uluslararası konferansa Irak, Türkiye ve yurtdışından 40 kişilik Irak Türkmen heyeti (siyasetçi, akademisyen, araştırmacı, sanatçı, din adamı ve entelektüel) ile katıldı. Bu ziyaretlerin  hem münasebetlerin seyrinin değerlendirilmesi ve önümüzdeki yıllar için yol haritasının çizilmesi, hem de ilişkilerin yeni bir boyuta taşınması açısından önemli bir gelişme oldu. Irak Türklerinin de bu gelişmilere büyük önem verdiği bir konu. Irak Türkleri, Azerbaycan ve Türk Dünyası arasındaki ilişkilerde kültürel işbirliği ön plana çıkmaktadır. Diğer taraftan Irak Türkleri - Azerbaycan ile münasebetler son yıllarda ivme kazanarak gelişmeye başladı. Bu ziyaret ve etkinlikler  Irak Türkleri - Azerbaycan ilişkilerine yeni ufuklar açıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00